Kylling i galanga-kokosmælk (Tom kha kai)
Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel Oprindelsesland : Thailand Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tag skindet af kyllingen og del den i ca. 10 stykker med ben.
Bring kokosmælk, vand, fiskesauce, korianderrod, galangarod, 1 fintsnittet citrongræs og 1 hel, kaffirlimeblade og peber i kog i en stor tykbundet gryde. Dæmp varmen og kom kyllingekødet i, lad det simre i ca. 20 minutter - spæd eventuelt med lidt vand. Tilsæt chilipasta, sukker og citronsaft, og lad det simre videre i ca. 1 minut. Smag til med fiskesauce, sukker, citronsaft eller chilipasta, så smagsnuancerne balancerer. Når kyllingekødet er mørt og gennemstegt, tilsættes champignoner og retten koger i yderligere 3 minutter. Garneres med korianderblade, og serveres med ris til. |
|
Opskriften er vist 51985 gange,
og udskrevet 1000 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (9 stemmer) |
|
Kommentarer DutXD - 2008-04-12 15:37:14 Totalt go' ! Havde en opskrift før, og den mindede lidt om denne her. Det er én af mine livretter !!! Riis - 2007-09-12 06:55:56 Det rigtige navn er:Kylling i galanga-kokosmælk (Tom kha Gai |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne