Kyllinggryde med æbler og svampe

Kyllinggryde med æbler og svampe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Diverse kylling

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :     

Ingredienser:
300 g.kyllingekød i strimler eller tern
1 æble (fx cox orange)
1 løg
100 g.østershatte (eller anden type svampe)
 frisk timian
2-2.5 dl.æblejuice eller æblecider
 lidtMaizena saucejævner til lyse sauce
 salt
 peber
 smør til stegning
 
Opskrift:
En rigtig efterårsret med æbler, svampe og frisk timian. Jeg plejer at servere den med en kraftig rodfrugtmos af kartofler, selleri og gulerod, smagt til med masser af persille. Men en helt regulær kogt kartoffel kan nu også gå. Eller ris hvis du har travlt. Snit løget i meget smalle både. Rens svampene og riv evt. de store i mindre stykker. Fjern kærnehuset fra æblet og skær også det i smalle både. Opvarm smørret i en gryde og steg kødet gyldent og sprødt. Det er vigtigt, at det ikke blot står og koger i sin egen saft, så det kan være en god ide at duppe kødet helt tørt med køkkenrulle inden stegningen. Kom nu svampe og løg i gryden og lad det stege med et øjeblik til svampene er gyldne. Tilsæt æbler og lad dem stege med, til de netop har taget farve. Tilsæt æblejuice eller æblecider og lad retten småsimre i 10-15 minutter. Smag til med salt, peber og frisk timian. Jævn saucen med Maizenajævner.





karakterer:
Opskriften er vist 12457 gange,
og udskrevet 289 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu