Asiatisk yoghurtkylling

Asiatisk yoghurtkylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Oprindelsesland : Asien

AsienKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 kyllinger
 jomfruolivenolie til stegning
 salt
 peber
4 spsk.græsk yoghurt til montering af saucen
 
 Yoghurtmix:
4.5 dl.græsk yoghurt
4 fedhvidløg knuste
1 tsk.hel spidskommen
1 tsk.karry, madras
0.5 tsk.cayennepeber
0.5 tsk.sennepspulver
0.25 tsk.hele fennikelfrø
0.25 tsk.stødt ingefær
0.25 tsk.stødt kanel
0.25 tsk.Muskatnød, friskrevet
2 tsk.salt
 
 Sauce:
4 spsk.jomfruolivenolie
2 fedhvidløg knuste
5 rødløg finthakket
1 agurk skrællet og hakket i fine terninger
0.25 tsk.karry, madras
0.25 tsk.hel spidskommen
0.25 tsk.cayennepeber
1000 g.modne tomater hakket i fine tern
 
Opskrift:
Skær hver kylling ud i 6 stykker (bryst, overlår og underlår). Bland alle ingredienser til yoghurtmixen og hæld denne over kyllingen. Masser grundigt og mariner kødet i køleskabet natten over.

Sauce:
Varm jomfruolivenolien op i en gryde. Tilsæt hvidløg, rødløg og agurk og sauter i 5 – 10 minutter. Kom krydderier og tomater i gryden og lad det simre i ca. 15 – 20 minutter. Tag gryden af varmen.

Tænd ovnen på 200 grader. Tag kyllingestykkerne op af marinaden, skrab marinaden af og gem den til senere. Steg stykkerne gyldne i jomfruolivenolie på skindsiden, krydr med salt og friskkværnet peber.

Sæt kyllingestykkerne i ovnen og bag dem i 25 – 30 minutter. Lad kyllingestykkerne hvile 5 minutter inden servering.

Varm saucen op igen. Tilsæt marinaden fra yoghurtmixen og tilsæt den græske yoghurt til montering af saucen. Kog et par minutter og server saucen over kyllingestykkerne.

Forslag til tilbehør – nye kartofler og sauteret spinat, eller kogte jasminris.





karakterer:
Opskriften er vist 27404 gange,
og udskrevet 514 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.2    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-05-13 18:28:55
Alt Alt Aaalt! For mange ingredienser.