Lammesteg med oliven

Lammesteg med oliven, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.udbenet lammekølle
150 g.sorte oliven
1-2 citroner saften heraf
1 lille kvist frisk oregano eller 1 spsk. tørret
2.5 dl.lammebouillon
1 tørret eller frisk pepperoni
1 spsk.hvedemel
6 spsk.olivenolie
 salt
 peber
 fløde
 
Opskrift:
Lammekødet drysses let med mel, lægges i en stegegryde og brunes på alle sider. Der krydres med salt og peber og saften af 1 citron. 1 1/4 dl bouillon hældes ved. Det hele steger 30 minutter ved svag varme under låg.

100 g oliven udstenes, peperoncino udkernes, begge dele hakkes fint og tilsættes lammet efter 30 minutters stegetid. Halvdelen af oreganobladene drysses i og resten af bouillonen hældes ved. Der steges under låg ca. 1 1/2 time, til kødet er færdigstegt og mørt.

50 g. hele oliven røres i. Prøv med en kødnål - stik den ned midt i - kommer der rød saft op skal der steges videre - er saften næsten helt klar er den ok. Saucen smages til med salt, peber og citronsaft.

Kødet skæres i tynde skiver og anrettes på et forvarmet fad. Saucen hældes over og der drysses med frisk oregano.
Serveres meget varm. Hvis saucen bliver ved med at være for flydende, koges den ind uden låg med noget fløde.

Kom eventuelt nogle friske skovsvampe i saucen ca. 30 min. før stegen er færdig.





karakterer:
Opskriften er vist 6443 gange,
og udskrevet 81 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu