Stegt lammekølle med bønner og hvidløg

Stegt lammekølle med bønner og hvidløg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :

Ingredienser:
500 g.hvide bønner
1 laurbærblad
1 stor lammekølle med ben
3-4 fedhvidløg
1 spsk.olivenolie
 friske eller tørrede rosmarinkviste
2 spsk.rødvin
2 dl.lammebouillon
2 spsk.smør
 salt
 friskkværnet peber
1 bdt.brøndkarse (til pynt ved anretning)
 
Opskrift:
Læg bønnerne i blød natten over. Hæld vandet fra, læg bønnerne i en gryde og tilsæt laurbærblad, lidt hvidløg og nyt vand, så bønnerne er godt dækket. Kog dem møre i ca. 1 time.

Forvarm ovnen til 225 grader. Tør lammekøllen med lidt køkkenrulle. Pil hvidløgsfeddene og skær dem ud i 10 – 12 stifter. Skær med spidsen af en skarp kniv 10 – 12 snit i kødet og spæk med hvidløg. Gnid hele køllen godt med olie, salt og peber og drys med rosmarinkviste.

Læg køllen med skindsiden opad på stegeristen i en bradepande og sæt den i ovnen. Brun kødet i ca. 15 minutter, skru derefter ned til 180 grader og steg køllen i ca. 1 1/2 time. Brug gerne et stegetermometer, der er stukket ind i køllens tykkeste del, når temperaturen viser 70 grader, er kødet rosa og ved 77 grader er det gennemstegt. Når lammekøllen er stegt færdig, tages den ud af ovnen. Læg den på et bært og hold den varm under stanniol og et håndklæde. Lad den hvile i 15 minutter.

Skum fedtet af stegeskyen i bradepanden, som koges af med vin og lammebouillon. Sigt saucen over i en gryde og giv den et opkog, jævn den eventuelt med lidt maizena mel. Smag saucen til og hæld den op i en varm saucekande.

Hæld bønnerne op i en sigte. Fjern laurbærbladet. Hæld dem over i en gryde og vend dem forsigtigt ved middelvarme i smeltet smør. Smag til med salt og peber.

Arranger lammekøllen med brøndkarse og server den med bønnerne og den varme sauce. Som yderligt tilbehør serveres nye kartofler.


karakterer:
Opskriften er vist 7222 gange,
og udskrevet 123 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu