Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Lammekølle a la Madame Desbussont

Lammekølle a la Madame Desbussont, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :



Ingredienser:
1 lammekølle (ca. 2 kg med ben)
1 helt hvidløg
1000 g.bagekartofler
4 store løg
1 bdt.timian
1 bdt.rosmarin
3 laurbærblade
 persillestilke og timianstilke
 salt
 friskkværnet peber
 
 Hvidløgsolie:
1 dl.pillede hvidløg
1 dl.vindruekerneolie
 
 Pesto:
0.5 bdt.basilikum
0.5 bdt.bredbladet persille
3 fedhvidløg
25 g.parmesan
25 g.pinjekerner (bages gyldne i ovnen)
2.5 dl.vindruekerneolie
2.5 dl.olivenolie
 salt
 friskkværnet peber
 
 Tilbehør:
1 godt italiensk brød
0.5-1 kg.flotte tomater med stilk
 lidtparmesan
6 basilikumblade
 lidthvidløgsolie
4 bdt.rucola
 lidtXérés (spansk sherry- eddike)
 lidtolivenolie
 
Opskrift:
Køb en dansk lammekølle hos slagteren og bed ham om at skære hoftebenet fra, men lad skanken sidde på. Skær skanken af (du kan også bede slagteren om det), og kom den i en gryde og dæk den med koldt vand. Når den har fået et opkog, skummes den og der tilsættes løg og hvidløgsrester, laurbærblade, persille, rosmarin og timianstilke. Det koges i en times tid og i mellemtiden skrælles kartoflerne og skæres i tynde skiver og bredes ud i bunden af en bradepande, skiver af løg fordeles ud sammen med timianblade, hvidløgsolien, salt og peber. Det gentages 4 gange, og skal afsluttes med et lag kartofler.

Lammekøllen gnides godt ind i et halveret hvidløg og krydres godt med salt og friskkværnet peber, lægges ovenpå kartoflerne og den varme lammefond hældes ud over lige til det dækker kartoflerne. Stilles i forvarmet ovn på 180 grader i 1 1/2 - 2 timer.

I mellemtiden tilberedes pestoen. Alle ingredienserne kommes i blenderen, hvorefter det sigtes. Pestoolien gemmes til anretningen og pestomassen (det der er tilbage i sigten) smøres på skiver af italiensk brød, hvorefter skiver af tomat lægges på samt lidt hvidløgsolie og belægges med flager af parmesan. Lige før serveringen af lammekøllen, gratineres de oppe under grillen i ovnen, og lægger et basilikumblad på toppen.

Når lammekøllen er færdig skæres den i skiver og anrettes på kartoflerne og ved siden af serveres tomatbrødene og pestoolien. Som salat kan anbefales rucola vendt i Xérés (spansk sherry- eddike) og olivenolie.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 6292 gange,
og udskrevet 145 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu