Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Jettes Oksemørbrad steg i Pistacie nødder

Jettes Oksemørbrad steg i Pistacie nødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
2000 g.oksemørbrad
1 dl.vand
100 g.pistacienøddekerner
3 dl.oksebouillon
100 g.smør
1 dl.piskefløde
2 chalotteløg
 salt
 peber
 maizena
 
Opskrift:
Kødet pudses for fedt og sener. Halvdelen af nødderne prikkes i kødet. Brun kødet i forvarmet ovn ved 250 grader C, 5 minutter på hver side. Pensel med lidt af smørret under bruning.

Dæmp varmen til 170 grader C. Hak resten af nødderne groft og bland dem med resten af smørret. Fordel blandingen i et jævnt lag på stegen og krydr. Læg de pillede, skivede løg i bunden af bradepanden. Steg kødet færdigt i ca. 15 minutter.

Tænd grillen og grill kødets overside i ca. 2 minutter. Lad kødet hvile for åben ovndør i 5 minutter, tag det ud af ovnen og lad det trække i 15 minutter.

Kog bradepanden af med bouillon. Si skyen og bring den i kog med fløden. Smag til og lad det simre i 5 minutter. Lad nødderne blive i sovsen. Jævn sovsen med maizena.

Det smager godt med ekstra nødder på toppen af stegen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (18 stemmer)

Opskriften er vist 27599 gange,
og udskrevet 926 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2015-10-09 14:39:18
Helt fantastisk alle gæster var begejstrede

Jannie  -  2014-02-05 08:50:46
Nødderne giver en speciel oplevelse. Lavede den til gæster - vi er alle begejstrede - den skal helt sikker laves igen

Rose  -  2010-11-01 13:28:32
Lavede denne sidste år til nytårsaften - MUMS! Det var en kæmpe succes hos hele familien! Virkeligt lækkert, og pistacienødderne giver bare en mega god smag. Vi serverede den med en frisk kold pastasalat i marinade med hvidløg og forårsløg, samt smørstegte kartofler. MUMS

Winnie  -  2007-01-08 17:45:13
Det er rigtigt lækkert. Nødderne giver en virkelig lækker smag til både kød og sovs. MUMS!!!