Marineret oksemørbrad og kartoffelsalat

Marineret oksemørbrad og kartoffelsalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1200 g.afpareret oksemørbrad (midterstykket) i tynde skiver
 
 Marinade:
4 dl.olivenolie
3 dl.basilikumblade
1 stilkfrisk hakket estragon
 friskkværnet peber
4 pillede rødløg i tynde ringe
175 g.soltørrede tomater i skiver (i olie)
2-3 salatblade fx. iceberg/lollo rosso/lollo bionda osv.
4 spsk.hakket persille
 evt.lidt basilikumblade
 
 Kartolffelsalat:
1500 g.små kartofler
3 dl.piskefløde
4 spsk.grov sennep
 salt
 peber
 
 Pynt:
 groftrevet bredbladet persille
 
Opskrift:
Læg mørbraden i fryseren i ca. 1 time, så er den lettere at skære i tynde skiver. Tag mørbraden op af fryseren igen og skær den i ca. 20 tynde skiver.

Pisk olivenolie og basilikum sammen. Rør hakket estragon og friskkværnet peber i lagen. Læg kødet og rødløgene i et fad og hæld marinaden over. Stil fadet i køleskabet ca. et par timer. Vend kødet en gang imellem.

Hæld lagen fra kødet og læg de tynde mørbradskiver på et fad. Tag rødløgene op af lagen og drys rødløgene og de soltørrede tomater over kødet. Skyl og pluk salatbladene. Stik dem ned mellem kødet og drys med hakket persille.

Pynt evt. også med hele basilikumblade.

Kog kartoflerne hele i en gryde med kogende vand i 15 minutter, indtil de er møre. Hæld vandet fra og skyl dem kort under koldt vand for at stoppe kogeprocessen. Lad kartoflerne dryppe godt af, kom dem i en skål og lad dem køle en smule af.

Rør piskefløde og sennep sammen i en lille skål, indtil blandingen begynder at blive tyk. Vend blandingen sammen med kartoflerne, mens de stadig er varme og smag til med salt og peber.

Server salaten kold. Pynt med groftrevne persille blade.





karakterer:
Opskriften er vist 21160 gange,
og udskrevet 240 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu