Øllet reduceres over lav varme. Rodfrugterne skylles og skrælles. Kartoflerne skæres i tynde tændstikagtige strimler, krydres og steges på en pande som små pandekager. Når kartoflerne hænger sammen og er gyldne på begge sider, bages de færdige i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min. Kødet brunes af på alle sider og sættes i ovnen i ca. 5 min. I mellemtiden skæres de øvrige grøntsager i uvilkårlige stykker, dog skal de have omtrent samme størrelse.
Kødet tages ud af ovnen og pakkes i stanniol. Rødvinssauce og piskefløde tilsættes den reducerede øl og koger videre. Stegen, som har trukket, skæres nu i fire lige store bøffer, som brunes af og får yderligere 2-3 min i ovnen. Mens kød og kartofler er i ovnen, sauteres grøntsagerne sammen med persille (gem fire flotte duske til pynt) og smag saucen til med salt, peber og evt. lidt sukker. Bøfferne skal endnu engang trække i stanniol i yderligere et par minutter, men denne tid kan bruges til at anrette. Hvis måltidet bliver anrettet på tallerken, og det skal være rigtig festligt, kan man bruge en stavblender til at skumme saucen op med.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(1 stemmer)
Opskriften er vist 18919 gange, og udskrevet 327 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider