tørrede abrikoser i god kvalitet6 tørrede abrikoser i god kvalitet
3
gode stængler rosmarin3 gode stængler rosmarin
1
fed
hvidløg1 fed hvidløg
olie til stegning olie til stegning
Svampesauce: Svampesauce:
2
finthakkede skalotteløg2 finthakkede skalotteløg
4-5
fintskårede marksvampe4-5 fintskårede marksvampe
olie til stegning olie til stegning
4
spsk.
mørk balsamicoeddike4 spsk. mørk balsamicoeddike
1
dl.
mørk fond1 dl. mørk fond
Tranebærsauce: Tranebærsauce:
300
g.
tranebær300 g. tranebær
2.5
dl.
vand2.5 dl. vand
4
spsk.
sukker4 spsk. sukker
1
knsp.
stødt kanel1 knsp. stødt kanel
Søde kartofler: Søde kartofler:
3
store søde kartofler3 store søde kartofler
1
bdt.
timian1 bdt. timian
1
ps.
pinjekerner1 ps. pinjekerner
evt.
en god olie evt. en god olie
salt salt
peber peber
Opskrift:
Fedt og sener skæres af oksemørbraden. Mørbraden skæres op i hele den ene side så man har et stort stykke.
Marksvampe renses og hakkes, abrikoserne skæres småt ud og blandes med svampene samt hakket rosmarin, hvidløg presses i og det hele fordeles ud i mørbraden, som så rulles sammen og holdes på plads ved at stikke rosmarin stængerne ind i kødet, som hvis man syede den sammen. Mørbraden vendes i varm olie på en pande og steges færdig i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
Svampesaucen:
På panden, som kødet er stegt på, svitses to finthakkede skalotteløg samt 4-5 fint skårede marksvampe. Det sauteres i lidt olie i et par minutter. Det koges af med fire spiseskeer mørk balsamicoeddike, og der tilsættes 1 dl mørk fond. Det koges ned til det halve og smages til med salt og peber. Klar til servering.
Tranebærsaucen:
Tranebærrene koges med vand, sukker og stødt kanel. Bærrene koges ved lav varme i cirka 15. minutter og piskes ud med et piskeris. Ekstra sukker kan tilsættes efter smag.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.2
(5 stemmer)
Opskriften er vist 23700 gange, og udskrevet 1113 gange.
Kommentarer
Nina M - 2007-10-31 16:13:04 Er der mon et tilberedningsforslag til kartoflerne
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider