Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Fyldt oksemørbrad med abrikoser

Fyldt oksemørbrad med abrikoser, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
600-800 g.oksemørbrad
4-5 marksvampe
6 tørrede abrikoser i god kvalitet
3 gode stængler rosmarin
1 fedhvidløg
 olie til stegning
 
 Svampesauce:
2 finthakkede skalotteløg
4-5 fintskårede marksvampe
 olie til stegning
4 spsk.mørk balsamicoeddike
1 dl.mørk fond
 
 Tranebærsauce:
300 g.tranebær
2.5 dl.vand
4 spsk.sukker
1 knsp.stødt kanel
 
 Søde kartofler:
3 store søde kartofler
1 bdt.timian
1 ps.pinjekerner
 evt.en god olie
 salt
 peber
 
Opskrift:
Fedt og sener skæres af oksemørbraden. Mørbraden skæres op i hele den ene side så man har et stort stykke.

Marksvampe renses og hakkes, abriko­serne skæres småt ud og blandes med svampene samt hakket rosmarin, hvidløg presses i og det hele fordeles ud i mørbraden, som så rulles sammen og holdes på plads ved at stikke rosmarin stængerne ind i kødet, som hvis man syede den sammen. Mørbraden vendes i varm olie på en pande og steges færdig i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.

Svampesaucen:
På panden, som kødet er stegt på, svitses to finthakkede skalotteløg samt 4-5 fint skårede marksvampe. Det sauteres i lidt olie i et par minutter. Det koges af med fire spiseskeer mørk balsamicoeddike, og der tilsættes 1 dl mørk fond. Det koges ned til det halve og smages til med salt og peber. Klar til servering.

Tranebærsaucen:
Tranebærrene koges med vand, sukker og stødt kanel. Bærrene koges ved lav varme i cirka 15. minut­ter og piskes ud med et piskeris. Ekstra sukker kan tilsættes efter smag.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (5 stemmer)

Opskriften er vist 23370 gange,
og udskrevet 1109 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Nina M  -  2007-10-31 16:13:04
Er der mon et tilberedningsforslag til kartoflerne