Oksemørbrad med bagte jordskokker

Oksemørbrad med bagte jordskokker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
4 bøffer af oksemørbrad á 200 g
 
 Bagte jordskokker:
400 g.jordskokker
2 kvistefrisk citrontimian
0.25 citron
1 fedhvidløg
 lidtolivenolie
 
 Portvinssauce:
100 g.hakket bananskalotteløg
20 g.smør
0.5 dl.rødvin
1 dl.portvin
 Balsamicoeddike
 lidtsukker
50 g.smør
 
 Tilbehør:
200 g.kantareller
200 g.blåbær
 
Opskrift:
Bøfferne brunes kort og godt på alle sider på en grillpande. Krydr det med salt og peber. Dæmp varmen. Steg bøf­ferne yderligere 12-15 minutter i alt, afhængig af hvor rødt kødet ønskes.

Vend det en gang under stegningen. Lad bøfferne hvile tildækket med viske­stykke i mindst fem, gerne ti minutter, før de serveres. Så når varmen at fordele sig i kødet, og saften bliver, hvor den er. Hviletiden er vigtig og er en del af stegeprocessen.

Bagte jordskokker:
Jordskokkerne får en smag, som minder om artiskokker - ikke mindst, hvis man kan få økologisk dyrkede jordskokker.

Jordskokkerne børstes helt rene - de skal ikke skrælles. De skæres i kvarte, lægges i et lavt ovnfast fad og dryppes med citronsaft og lidt olie.

Efter smag kan man drysse med timian og eventuelt vende jordskokkerne i knust hvidløg. Fadet sættes i en 200 grader varm ovn, og skokkerne bages 20-25 minutter afhængig af størrelsen. De må endelig ikke blive for bløde.

Portvinssauce:
Hakkede bananskalotter svitses i smør, nedkoges med rødvin og portvin balsamicoeddike til det halve, tilsæt lidt sukker og kog det ned til en sirup, tilberedes med stegesky fra retten, sigtes og koges blank, monteres eventuelt med koldt smør.

Tilbehør:
Kantareller og blåbær ristes på en pande.





karakterer:
Opskriften er vist 23687 gange,
og udskrevet 1050 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-09-18 13:43:21
bøfferne bør vendes i 20 sekunder på panden - tag af, og steg for lav blus i ca. 2-3 minuuter. Husk metoden om at den skal kunne mærkes som når man trykker mellem tommelfinger og pegefinger - den bløde del i hånden. Så er den perfekt, enten rosastegt eller medium. At stege bøfferne i 12-15 minutter, er kun at skamfere en godt stykke kød, husk at krydre godt med salt og peber. Lægges under staniol i ca. 5 minutter. Og vupti - en perfekt oksemørbradsbøf.

  -   2008-09-08 15:58:19
Det er en ret vi helt sikkert vil synes om og det er jo netop sæson nu,for både jordskokker og kantareller