Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Sukiyaki i wok

Sukiyaki i wok, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt

Oprindelsesland : Japan

JapanIndsendt :



Ingredienser:
450 g.oksemørbrad
250 g.tofu skåret i tern på 1 cm
200 g.sukkerærter eller grønne bønner halverede på tværs
1 bdt.violette forårsløg skåret på skrå i stykker på 2.5 cm
1 lime saften heraf
1 lille bdt. koriander hakket
 både af limefrugt
 en blanding af kogte jasmin- og vilde ris serveres til
 
 Marinade:
2.5 cm.frisk ingefær skrællet og finthakket
1 fedhvidløg presset
1 spsk.grov sennep
4 spsk.soyasauce
1 spsk.sesamolie
 
 Warishita-fond:
2 spsk.brunt sukker
3 spsk.risvin eller sød sherry
1 dl.soyasauce
1 dl.grøntsagsfond
 
Opskrift:
Læg kød stykkerne mellem to stykker bagepapir og bank dem flade med en kødhammer eller en kagerulle. Skær dem i mundrette strimler på 2 1/2 centimeters bredde. Hæld ingredienserne til marinaden i en skål, tilsæt kød og tofu og vend det godt. Stil blandingen til side. Bland ingredienserne til warishita-fonden i en skål. Varm en wok eller stegepande op, til den er meget varm, og stil den så over på en brænder på bordet. Læg det marinerede kød og tofu ned i den varme wok og steg nogle få sekunder på hver side. Vend stykkerne med en tang eller et par lange spisepinde. Tilsæt warishita-fonden og grøntsagerne til wokken og steg videre i et par minutter. indtil det hele er mørt, tilsæt så limesaft og koriander. 0s marinaden op i små skåle, der kan dyppes i. Lad gæsterne fiske kød, tofu og grøntsager op af wokken med spisepinde og dyppe deres sukiyaki i marinade. Serveres med limefrugter skåret i både og skåle med jasmin- og vilde ris.


Tynde skiver af mørt, marineret oksekød, tofu og grøntsager lynsteges og simrer så i en sødlig sauce i den japanske wok. Lige inden de puttes i munden, dyppes stykkerne i en lækker marinade af ingefær og sennep.

Tips:

Variation:
Sukiyaki kan også tilberedes af vildt eller tunsteaks i stedet for oksemørbrad.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (6 stemmer)

Opskriften er vist 17794 gange,
og udskrevet 370 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Jan  -  2014-08-18 14:29:41
Endelig en sukiyaki opskrift der er til at forstå og som smager godt. Super idé med marinaden i stedet for de rå æg. Arigato, at du har lavet en rigtig opskrift med "danske" ingredienser der er til at få fat i, og ikke bare har dumpet en google translate version af et eller andet obskurt fra nettet. Har lavet den med ekstra fond + lidt vand (lidt mere suppeagtig) og nudler kogt med i fonden i stedet for ris. Det smager også godt.

kig ned  -  2009-01-14 14:06:17
den er yderst smart praktisk og nemt og have med at gøre ....lav det til dine svigerforældre de vil elske det ...skath