Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Mignon af dansk okse med grillet kartoffelfondant

Mignon af dansk okse med grillet kartoffelfondant, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
600 g.oksefilet eller oksemørbrad
4 bagekartofler
12 flasketomater med stilk eller cherrytomater
20 perleløg
1 dl.hønsefond
1 dl.brun kalvefond
1 dl.balsamico
 olivenolie
1 spsk.brun farin
1 lime saft og skal heraf
 
Opskrift:
Kødet skæres fri for sener og deles i 4 små bøffer. Brunes hårdt på grillpanden, så de får grillmønster.

Kartoflerne udstikkes i små runde plader som blancheres, dvs. dyppes i kogende vand og kommes herefter i isvand.

Herefter lægges de ved siden af bøffen på grillpanden og tages af, så snart de også har fået grillmønster. De lægges så i en gryde med en smule vand og lidt olivenolie og koges møre. Smages til med salt og peber.

Cherrytomaterne ridses i toppen med et lille kryds, dyppes i kogende vand og kommes herefter i isvand. Huden trækkes opad på tomaten og sættes i et ildfast fad klar til at komme ind i ovnen og bage. En lille smule olivenolie dryppes ovenpå tomaten samt salt og peber.

Perleløg pilles og koges møre i vand tilsat salt.

Brun farin sauteres i en lille gryde, så det karamelliseres, herpå balsamico og røres til en sirupkonsistens. Herefter kommes kalvefond, hønsefond og rødvin på, og dette reduceres også til sirupkonsistens. Herefter piskes saucen op med smør og smages til med salt, peber og revet limeskal. Eventuelt hvis saucen er for sød smages til med limesaft.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 14033 gange,
og udskrevet 117 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Lisbeth  -  2015-03-11 10:17:46
Gå i kvikly og køb kødet, sig hvad du skal bruge det til, så du får det rigtige. men det bliver en dyr sag. Du kan ikke vælge en dyre ting. jeg troede du var fattig. Når du har skåret beufferne ud så tryk dem flade. salt og peber på begge si9der, som duu salter en æggemad. Skal være som en 17 årigs bryst, fast dog blød, når de er færdige. DE skal vendes på panden når rødt kødsaft begynder at pible op et eller andet sted på overfladen eller ude i siden. de er færdige når der pibler rød saft op på den anden side. så er de rød til medium. tager aldrig fejl.