Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Oksemørbrad indbagt med champignonsauce

Oksemørbrad indbagt med champignonsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Oksemørbrad indbagt med champignonsauce, billede 4 Oksemørbrad indbagt med champignonsauce, billede 1 Oksemørbrad indbagt med champignonsauce, billede 2 Oksemørbrad indbagt med champignonsauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.oksemørbrad
 smør til stegning
 salt
 peber
1 pakkebutterdej
 
 Pensling:
 æg
 
 Fyld:
1 porre
250 g.champignon
300 g.pakker bacon
1 fedpresset hvidløg
80 g.hvidløgsost
2-3 spsk.friskhakket basilikum
2 æggeblommer
 cayennepeber
 
 Sauce:
250 g.svampe
3 dl.piskefløde
 salt
 peber
 lidt rødvin
 
Opskrift:
Kødet:
Drys oksemørbraden med salt og peber og brun den på alle sider i smør på en pande. Afkøl den.

Læg de optøede butterdejsplader på et meldrysset bord, pensl kanterne med æg og lad dem overlappe. Tryk kanterne sammen. Rul dejen ud til en plade på ca. 35x35 cm.

Fyldet:
Skær porren i strimler og hak champignon og bacon. Svits porren i smør, til den er blød. Tilsæt derefter champignon og hvidløg og svits til al væden er fordampet. Rør hvidløgsosten i. Steg baconenternene til de er sprøde og læg dem på fedtsugende papir. Rør dem i blandingen sammen med basilikum. Tag panden fra varmen og tilsæt æggeblommer. Smag til med cayennepeber og lad fyldet køle af. Læg en stribe af fylde ned langs midten af dejen. Lad ca. 5 cm. være fri i begge sider. Læg den afkølede oksemørbrad ovenpå og resten af fyldet ovenpå og rundt om kødet. Pensl dejkanterne med æg og rul sammen. Læg pakken med sammenføjningen nedad på en plade med bagepapir og buk pakkens ender ind.

Pensl dejen med æg og bag stegen ved 200 grader C. alm. ovn i ca 35 min.Lad oksemørbraden hvile i ca. 5 min. inden den skæres for.

Sauce:
Svits champignon i lidt smør, tilsæt piskefløde. Smag til med salt, peber samt lidt rødvin.

Serveres med aspargeskartofler drysset med persille


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (9 stemmer)

Opskriften er vist 55336 gange,
og udskrevet 2165 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2013-01-03 19:39:33
smager fantastisk, den kan i rolig lave;)