Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Helstegt Oksemørbrad I Marinade

Helstegt Oksemørbrad I Marinade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Helstegt Oksemørbrad I Marinade, billede 4 Helstegt Oksemørbrad I Marinade, billede 1 Helstegt Oksemørbrad I Marinade, billede 2 Helstegt Oksemørbrad I Marinade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Stor Oksemørbrad
 
 Marinade
5 dl.Rødvin
1 dl.Olie
2 Fedhvidløg
2 tsk.Rosmarin
1 tsk.Peberkorn
 
Opskrift:
Kødet pudses af for hinder og sener, et stykke at den tynde spids skæres af, og den tykke ende rettes af så mørbraden er lige tyk hele vejen igennem, de 2 afskærringer kan gemmmes til andet formål eller de kan steges med i kortere tid.

Rør marinaden. Læg kødet i en plastpose eller et fad der lige passer og hæld marinaden over. Lad det trække natten over, min. 12 timer.

Tag kødet op af marinaden og brun den i en pande. På alle sider. Læg stegen i en bradepande eller ildfast fad og sæt stegen i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 45 minutter. Hvis man bruger stegetermometer 60 grader C.

Tag kødet ud og lad det hvile i 15-20 minutter. Man kan lave sovs af marinaden.

Serveres med en flot salat og hasselbagte kartofler.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (37 stemmer)

Opskriften er vist 175632 gange,
og udskrevet 5582 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Peder   -  2016-12-25 14:18:10
Er hassselbagte kartofler mon det samme som de Hasselbackkartofler, der har navn efter den fordums restaurant Hasselbacken på Djurgården i Stockholm?

Lilian   -  2016-09-28 15:52:12
Jeg har lavet den , er perfekt og dejlig smag. Jeg laver en svampesovs med portvin og serverer Pommes Anne og grønsager til .

Anitta   -  2016-02-20 17:57:43
Lækker opskrift der virker hver gang, jeg har dog ikke temperatur til 60 grader men 54, men det er jo smag og behag . Ihvertfald en opskrift jeg bruger hver gang,og alle gæster har være begejstret👍

Suzanne  -  2015-12-29 18:45:11
Fik det hos min søster en dag . Perfekt . Dig uden navn - Måske dit kød ikke har været ok . Vores blev dog serveret uden rødvinssovs og istedet en god svampesovs

  -  2014-12-30 01:53:37
Super lækker opskrift, har nu lavet den 3 gange og den har været lækker hver eneste gang, kan klart anbefales

Jens Kok  -  2011-03-07 10:21:42
Er ked af at høre om dårlige oplevelser med denne opskrift, da vi med stor succes lavede det til nytårs aften. For at tage en del af den ellers kraftige rødvinsmag kan man koge vinen godt op inden brug! Så fordamper alkoholen og dermed er smagen ikke så kraftig. God appetit

Thomas Rosell  -  2010-12-31 19:31:53
Super mør og lækker man kan godt bruge lidt mindere rødvin Hvis man også skal ha rødvinsovs til men ellers helt perfekt Tak for en rigtig god opskrift GODT NYTÅR

  -  2010-10-17 12:19:50
Jeg vil absolut ikke anbefale denne opskrift. Vi serverede den forleden for mine forældre til min mands fødseldag. Ingen af os synes godt om det som rødvin marinaden gjorde ved kødet. Sovsen jeg i første omgang lavede af rødvinsmarinaden var så ækel at den ikke kom på bordet... Vi mødvinmarinere aldrig en oksemørbrad igen var konklutionen