Helstegt Oksemørbrad I Marinade

Helstegt Oksemørbrad I Marinade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Helstegt Oksemørbrad I Marinade, billede 4 Helstegt Oksemørbrad I Marinade, billede 1 Helstegt Oksemørbrad I Marinade, billede 2 Helstegt Oksemørbrad I Marinade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1400 g.Oksemørbrad
 
 Marinade
5 dl.Rødvin
1 dl.Olie
2 Fedhvidløg
2 tsk.Rosmarin
1 tsk.Peberkorn
 
 Sauce:
25 g.smør
1 spsk.hvedemel
5 dl.oksebouillon
2 dl.marinade
1 spsk.cremefraiche 38%
 kulør
 
Opskrift:
Kødet pudses af for hinder og sener, et stykke at den tynde spids skæres af, og den tykke ende rettes af så mørbraden er lige tyk hele vejen igennem, de 2 afskærringer kan gemmmes til andet formål eller de kan steges med i kortere tid.

Rør marinaden. Læg kødet i en plastpose eller et fad der lige passer og hæld marinaden over. Lad det trække natten over, min. 12 timer.

Tag kødet op af marinaden og brun den i en pande. På alle sider. Læg stegen i en bradepande eller ildfast fad og sæt stegen i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn i ca. 25-30 minutter.

Tag kødet ud og lad det hvile i 20 minutter.

Sauce:
Bradepanden koges af med oksebouillon og marinade (hældes i bradepanden og sættes evt. ind i ovnen 5-10 minutter).

Smelt smørret og rør melet i og lad det riste let.
Tilsæt bouillon fra bradepanden lidt efter lidt under konstant omrøring Koges godt igennem et par minutter.
Tilsæt creme fraiche og evt. kulør Smag til med salt og peber

Tips:

Bruges stegetermometer skal Centrumstemperatur ved udtagning fra ovn være
Lidt rød 55-60 C.
Svagt rosa 60-65 C.
Gennemstegt 65-68 C.



karakterer:
Opskriften er vist 193122 gange,
og udskrevet 5703 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (38 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Lilian   -  2016-09-28 15:52:12
Jeg har lavet den , er perfekt og dejlig smag. Jeg laver en svampesovs med portvin og serverer Pommes Anne og grønsager til .

Anitta   -  2016-02-20 17:57:43
Lækker opskrift der virker hver gang en opskrift jeg bruger hver gang, og alle gæster har være begejstret👍

Suzanne  -  2015-12-29 18:45:11
Fik det hos min søster en dag Perfekt

  -  2014-12-30 01:53:37
Super lækker opskrift, har nu lavet den 3 gange og den har været lækker hver eneste gang, kan klart anbefales

Jens Kok  -  2011-03-07 10:21:42
Vi med stor succes lavede den til nytårs aften. For at tage en del af den ellers kraftige rødvinsmag kan man koge vinen godt op inden brug! Så fordamper alkoholen og dermed er smagen ikke så kraftig. God appetit

Thomas Rosell  -  2010-12-31 19:31:53
Super mør og lækker man kan godt bruge lidt mindere rødvin Hvis man også skal ha rødvinsovs til men ellers helt perfekt Tak for en rigtig god opskrift GODT NYTÅR