Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Oksemørbrad med peberrod og ristet hvidløg

Oksemørbrad med peberrod og ristet hvidløg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 stk.hvidløg
 olivenolie
6 spsk.peberrod
0.333 tsk.bordsalt
1 spsk.frisk basilikum
1 spsk.frisk timian
0.333 tsk.peber
1500 g.oksemørbrad
 
Opskrift:
Forvarm ovnen til 175°C.

Fjern den hvide, papiragtige skal fra hvidløget uden at dele fedene fra hinanden. Pensl det med olivenolie, dæk det med folie og rist det i ovnen i en time (sluk ikke ovnen bagefter). Afkøl hvidløget i 10 min., del fedene og klem dem for at udvinde selve hvidløgsmassen.

Mos hvidløg, peberrod, salt, basilikum, timian og peber sammen med en gaffel. Skru ovnen op til 200°C.

Puds mørbraden og gnid den med hvidløgsmosen. Steg mørbraden i 40 min. i ovnen, eller til et stegetermometer viser 70-75°C.

Placér mørbraden på et fad. Dæk den til, lad den hvile i 10 min. før den skæres i skiver, der serveres som en delikat forret.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 14988 gange,
og udskrevet 266 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Conny  -  2010-05-08 23:19:46
stegetermometeret skal vise 55-58 grader hvis rosa. His lidt mere lys så 60 grader. Helstegt max. 65 gr. i midten af oksemørbraden med stegetermometer, ellers bliver den alt for tør.

Jensen  -  0000-00-00 00:00:00
den er rigtig god også på grillen