Fjern den hvide, papiragtige skal fra hvidløget uden at dele fedene fra hinanden. Pensl det med olivenolie, dæk det med folie og rist det i ovnen i en time (sluk ikke ovnen bagefter). Afkøl hvidløget i 10 min., del fedene og klem dem for at udvinde selve hvidløgsmassen.
Mos hvidløg, peberrod, salt, basilikum, timian og peber sammen med en gaffel. Skru ovnen op til 200°C.
Puds mørbraden og gnid den med hvidløgsmosen. Steg mørbraden i 40 min. i ovnen, eller til et stegetermometer viser 70-75°C.
Placér mørbraden på et fad. Dæk den til, lad den hvile i 10 min. før den skæres i skiver, der serveres som en delikat forret.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 15339 gange, og udskrevet 273 gange.
Kommentarer
Conny - 2010-05-08 23:19:46 stegetermometeret skal vise 55-58 grader hvis rosa. His lidt mere lys så 60 grader. Helstegt max. 65 gr. i midten af oksemørbraden med stegetermometer, ellers bliver den alt for tør.
Jensen - 0000-00-00 00:00:00 den er rigtig god også på grillen
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider