Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Jule-oksemørbrad

Jule-oksemørbrad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1000 g.oksemørbrad
1 tsk.hvidløgspulver
1 tsk.køkkensalt
1 tsk.peber
2 skiverbacon
2 dl.rødvin
1.5 tsk.frisk rosmarin
 
 Pynt:
 frisk rosmarin
 
 Sauce:
1 rød peberfrugt
3 dl.oksekødsbouillon
 
Opskrift:
Gnid mørbraden med hvidløgspulver, salt og peber. Skær bacon i små stykker. Steg baconen i en gryde, som netop er stor nok til mørbraden. Overfør med en hulske baconen til en tallerken, men lad stegefedtet blive i gryden.

Brun mørbraden på alle sider i baconfedtet. Overfør mørbraden til en tallerken.

Tilsæt rødvin, bacon og rosmarin til gryden og kog blandingen i 1 min. Returnér mørbraden til gryden og lad retten simre under låg i 25 min. Overfør mørbraden til et skærebræt og lad den hvile i 10 min.

Mens mørbraden hviler skæres peberfrugten i tern. Baconen fjernes igen fra gryden med en hulske, og peberfrugten samt bouillon tilsættes. Kog saucen over moderat varme, til den er tyknet let.

Skær mørbraden i skiver og arrangér dem på en tallerken eller et fad. Hæld lidt af saucen over kødet og pynt med rosmarinkviste.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (11 stemmer)

Opskriften er vist 29069 gange,
og udskrevet 782 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Helene  -  2008-12-30 10:51:52
Vi spiser ovnkartofler som skæres i både, smøres med magarine, får lidt salt peber og rasp ovenpå til. rigtig lækkert!

mai  -  2006-12-27 16:37:42
forslag til tilbehør?? kartofler?? eller??

Lise  -  0000-00-00 00:00:00
Fantastisk mad. lille fif tilføj noget "mugost" til sovsen og den blir himmeslsk