Osse buko

Osse buko, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalve Osso Buco

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.kalve- eller okseskank
2 spsk.hvedemel
 salt
 peber
2 gulerødder
1-2 løg
1 skiveselleri
 evt.1 fed hvidløg
75 g.margarine eller 0.5 dl. olie
2 dl.hvidvin eller æblejuice
2 dl.bouillon
1 dl.tomatpuré
0.5 tsk.basilikum
0.5 tsk.merian
0.5 tsk.rosmarin
 
 Pynt:
 Hakket persille
 reven citronskal
 
Opskrift:
Slagteren saver skanken i stykker på 4 cm. Klip nogle hak i kødhinden, så undgår man, at kødskiven krummer sig sammen under stegningen.

Kødstykkerne vendes i melet tilsat krydderierne. Brunes i margarine eller olie. Tages op.

Urterne rives eller snittes og svitses i fedtstoffet. Skankestykkerne lægges på urterne. Tilsæt tomatpuré, vin og bouillon. Retten steges under låg 1 1/2 - 2 timer (okseskank ca. 2 1/2 time). Skal være så mørt, at kødet falder fra benet.

Retten smages til.


Serveres med ris, pasta eller kartoffelmos, samt hakket persille og revet citronskal.





karakterer:
Opskriften er vist 27683 gange,
og udskrevet 1143 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-09-30 11:20:02
Hvad savner du af beskrivelse ???

  -   2018-09-19 20:23:02
Ikke særlig uddybende beskrivelse af tilberedningen, når man aldrig har lavet det før.

  -   2005-01-01 01:01:01
hvidløg kan godt undværes