Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Norsk øllebrød med ristede rugbrødstern

Norsk øllebrød med ristede rugbrødstern, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SuppeRet : Suppe - Brødsupper

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Rugbrød

Oprindelsesland : Norge

NorgeIndsendt af : symons

Indsendt :



Ingredienser:
7 dl.mælk
1 fl.hvidtøl
5 spsk.hvedemel
75-100 g.sukker
 ristede rugebrød 3 skiver rugbrød
20 g.margarine
20 g.sukker
 
Opskrift:
rør mel og øl til en jævning og bring det i kog under omrørning, kom mælk i lidt efter lidt og kog det godt igennem, smag til med sukker.

ristede rugbrødstern : rugbrød skæres i små tern blandes med sukker og brunes i lidt margarine

Tips:

det smager godt med kold pisket flødt


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (20 stemmer)

Opskriften er vist 56306 gange,
og udskrevet 1305 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Vagn J.Ehlers  -  2020-01-27 21:12:28
Jeg fik det på sømandshjemmet i Esbjerg for ca 70 år vi var helt vilde med det , men har ikke kunnet finde opskriften jeg tror der var sago gryn i også sukker ristede rugbrøds terninger til, kan det passe at der var sago gryn i

Jan E. Sørensen  -  2019-09-26 08:51:09
I Norge havde man ikke mørkt rugbrød i min barndom, så man brugte noget lyst maltbrød der minder om lyst rugbrød. Smagen var derfor markant anderledes end den danske udgave

Elisabeth  -  2018-12-20 12:38:15
I mit barndomshjem blev retten serveret med 'rugbrødstoppe': revet rugbrød vendt på panden med smør og sukker - massen blev presset godt sammen i små cylinderformede moccakopper og vendt hele ud

Annie  -  2017-11-11 15:37:07
Norsk Øllebrød hørte til min barndoms søde retter. Jeg kom til at tænke på den i dag og kunne heldigvis finde en opskrift......Min mor lavede den so forret, og nu er hun flyttet på plejehjem så jeg vil lave den til hende....

Kirsten  -  2016-10-09 09:27:25
Super lækker øllebrød, elskede det som barn og elsker det stadig ;)

Tulle  -  2015-02-05 21:05:17
Tak,- lige den opskrift jeg ledte efter, meget sød og velsmagende, og sikkert ikke en vi skal tale med ernæringseksperter om, og ej heller ikke fløjelsgrød som er med i denne uge. Begge fra en anden tid hvor alt var anderledes med hårdt arbejde og et ikke behov/bevisthed om vægt/ernærings problemer.-----

F L  -  2014-11-07 16:40:10
Ikke så ringe den skal prøves igen.

Ib  -  2008-09-23 17:55:22
Fik den altid til min fødselsdag, og syntes det var alle tiders, men i dag er den tilsyneladende ikke så udbret mere, det er jo en gammel ret.

Bent  -  2008-03-27 12:33:26
Denne ret skal faktisk være temmelig sød, det kan godt være at smag har ændret sig over årene men oprindelig er retten meget sød. Bemærk at marg.(smør) skal med i jævningen - er glemt i denne opskrift!

Yogi  -  2007-11-15 02:30:17
Der er alt for meget sukker i opskriften. Start hellere med 50 gr.