Norsk øllebrød med ristede rugbrødstern

Norsk øllebrød med ristede rugbrødstern, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SuppeRet : Suppe - Brødsupper

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Rugbrød

Oprindelsesland : Norge

NorgeIndsendt af : symons

Indsendt :


Norsk øllebrød med ristede rugbrødstern, billede 4 Norsk øllebrød med ristede rugbrødstern, billede 1 Norsk øllebrød med ristede rugbrødstern, billede 2 Norsk øllebrød med ristede rugbrødstern, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
7 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 fl. Mørkt hvidtøl 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

1 flaske er 33 cl. eller 3.3 dl.
5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  ristede rugebrød:
3 skiver Rugbrød. mørkt 1 skive rugbrød vejer ca. 50 gram.
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
20 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Rør mel og øl til en jævning og bring det i kog under omrøring, kom mælk i lidt efter lidt og kog det godt igennem, smag til med sukker.

ristede rugbrødstern:
Rugbrød skæres i små tern blandes med sukker og brunes i lidt smør.

Øllebrøden serveres varm med de ristede rugbrødstern og evt. en klat flødeskum.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
1.5    (152 stemmer)

Opskriften er vist 65899 gange,
og udskrevet 1364 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 6020 (1433 kcal)
KJ pr. Pers. 1505 (358 kcal)
Vægt ialt 1010 gram
Vægt pr. Pers. 252 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 596 KJ (141 kcal)
Protein 3.7 gram
Fedt 4.3 gram
Kulhydrat 22.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Hanne Aasen  -  2020-11-11 17:39:10
Det var ikke sagogryn i den mora mi brukte å lage

Hanne Aasen  -  2020-10-03 20:07:56
Det var ikke sagt i den min mor lavet.

Vagn J.Ehlers  -  2020-01-27 21:12:28
Jeg fik det på sømandshjemmet i Esbjerg for ca 70 år vi var helt vilde med det , men har ikke kunnet finde opskriften jeg tror der var sago gryn i også sukker ristede rugbrøds terninger til, kan det passe at der var sago gryn i

Jan E. Sørensen  -  2019-09-26 08:51:09
I Norge havde man ikke mørkt rugbrød i min barndom, så man brugte noget lyst maltbrød der minder om lyst rugbrød. Smagen var derfor markant anderledes end den danske udgave

Elisabeth  -  2018-12-20 12:38:15
I mit barndomshjem blev retten serveret med 'rugbrødstoppe': revet rugbrød vendt på panden med smør og sukker - massen blev presset godt sammen i små cylinderformede moccakopper og vendt hele ud

Annie  -  2017-11-11 15:37:07
Norsk Øllebrød hørte til min barndoms søde retter. Jeg kom til at tænke på den i dag og kunne heldigvis finde en opskrift......Min mor lavede den so forret, og nu er hun flyttet på plejehjem så jeg vil lave den til hende....

Kirsten  -  2016-10-09 09:27:25
Super lækker øllebrød, elskede det som barn og elsker det stadig ;)

Tulle  -  2015-02-05 21:05:17
Tak,- lige den opskrift jeg ledte efter, meget sød og velsmagende, og sikkert ikke en vi skal tale med ernæringseksperter om, og ej heller ikke fløjelsgrød som er med i denne uge. Begge fra en anden tid hvor alt var anderledes med hårdt arbejde og et ikke behov/bevisthed om vægt/ernærings problemer.-----

F L  -  2014-11-07 16:40:10
Ikke så ringe den skal prøves igen.

Ib  -  2008-09-23 17:55:22
Fik den altid til min fødselsdag, og syntes det var alle tiders, men i dag er den tilsyneladende ikke så udbret mere, det er jo en gammel ret.

Bent  -  2008-03-27 12:33:26
Denne ret skal faktisk være temmelig sød, det kan godt være at smag har ændret sig over årene men oprindelig er retten meget sød. Bemærk at marg.(smør) skal med i jævningen - er glemt i denne opskrift!

Yogi  -  2007-11-15 02:30:17
Der er alt for meget sukker i opskriften. Start hellere med 50 gr.