Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Saltindbagt oksemørbrad

Saltindbagt oksemørbrad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Saltindbagt oksemørbrad, billede 4 Saltindbagt oksemørbrad, billede 1 Saltindbagt oksemørbrad, billede 2 Saltindbagt oksemørbrad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.oksemørbrad
1 spsk.olie
1 spsk.timian, frisk
 peber
 
 Saltdej:
800 g.groft salt
3 spsk.hvedemel
3 æggehvider
 
Opskrift:
Midterstykket af oksemørbradenpudses af for evt. sener og brunes ved høj varme i olie på en pande på alle sider og lægges i et ovnfast fad og krydres med peber (ikke salt).
Timian hakkes og fordeles over mørbraden.

Saltdej:
Salt, hvedemel og æggehvide blandes til en sammenhængende ikke tynd masse. Saltdejen fordeles over oksemørbraden og trykkes lidt fast, der må ikke være huller i dejen

Bages midt i ovnen ca. 25 minutter ved 225 grader C. alm. ovn.

Hviler 25 min. bagefter. Dejen kan ikke spises, så skær den fri fra mørbraden inden servering.

Tips:

På billedet har vi serveret oksemørbraden med bagekartoffel, bønnesaute samt varm peberfrugtsalat.

Centrumstemperatur:
52-54 rød
55-58 medium
59-62 gennemstegt


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (96 stemmer)

Opskriften er vist 124688 gange,
og udskrevet 4241 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Karin  -  2017-01-01 20:46:24
Nøj hvor var det godt 😋 Steg den til den er 53 grader og lad den så hvile, så er kødet perfekt!! Stort 5-tal fra mig.

Rune Hildebrandt   -  2014-09-25 09:31:19
Så lækkert, kan også bruges med svinemørbrad..... Brug 150 går salt ... Så går det ikke galt

MARL  -  2014-01-18 00:04:37
skal stegetiden være længere hvis mørbradden er større?

D  -  2013-12-29 12:53:25
til jakob k - Så springer du kødet og "ødelægger" et godt stykke kød :(

jakob k  -  2013-12-28 22:05:16
er der nogle der har erfaringer med at lave den klar og lad den stå 3-4 timer før den bliver stegt???? så man ikke lige skal stå og pakke den ind inde i middagen!! svar gerne hurtigt tak!

sus  -  2011-01-29 14:52:37
Simpelthen bare perfekt.

Cat  -  2010-12-31 15:45:35
Fantastisk opskrift...kødet bliver så lækkert... Sikkert hit af flere omgange hos os og vore gæster :)

Marianne  -  0000-00-00 00:00:00
Skøn gæstmiddag - slår aldrig fejl

anne  -  0000-00-00 00:00:00
Den bedste spise som kan serveres til gæster

gitte  -  0000-00-00 00:00:00
det smager bare himmelsk