Saltindbagt torsk med Wasabisauce

Saltindbagt torsk med Wasabisauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : TorskeFisk - Diverse torsk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1 torsk uden hoved (ca 3kg)
2500 g.groft salt
25 g.smør - smeltet
3 dl.vand
 
 Wasabisauce:
3.75 dl.vand
1.5 spsk.hvedemel
300 g.smør
1 tsk.hvidvinsseddike
1.25 tsk.sukker
1 tsk.groft salt
2.5 tsk.wasabi (stærk japansk peberrodspasta)
 
 Pynt:
 brøndkarse
 
 Tilbehør:
6000 g.kartofler
400 g.broccoli
400 g.porrer
 evt.wasabi
 
Opskrift:
Rens og tør torsken. Fordel ca. 1 spsk af saltet i bugen af fisken og stil den tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Skyl saltet ud af torsken og tør den. Drys et tyndt lag salt i ovnens bradepande. Pensl fiskeskindet med smør, fold bugkødet ind under torsken og læg den i saltet (på bugen). Bland resten af saltet og de 3 dl vand. Pak fisken ind i det fugtige salt. Torsken skal være helt dækket. Bag den midt i ovnen. Tag den saltindbagte torsk ud og lad den hvile i ca. 10 min.

Wasabisauce:
Kom først vand og clerefter hvedemel i en melryster og ryst det godt sammen. Smelt smørret i en tykbundet grycle ved kraftig varme, men uden at det bruner. Pisk jævningen i og tilsæt eddike, sukker og salt. Kog saucen ved svag varme og uncler låg i ca. 5 min. Tilsæt wasabi og smag til. Herefter må saucen ikke koge.

Ved serveringen:
Slå "saltlaget" løs og løft det af tosken. Fjern skindet. Løft torsken, med resten af saltet, over på et fad. Torsken kan evt. "pakkes ud" ved bordet.





karakterer:
Opskriften er vist 9100 gange,
og udskrevet 172 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-01-19 12:37:11
Hvor lang tid skal 3 kg torsk have i ovnen og hvor mange grader??

  -   2007-02-26 22:22:15
Fantastisk god smag, bedre end den kogte torsk