Saltindbagt havørred

Saltindbagt havørred, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : LakseFisk - Ørred

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1000 g.billige sorte oliven
5000 g.groft salt
2 letpiskede æggehvider
1 friskfanget havørred på 2-3 kg (gællerne fjernes)
1 bdt.rosmarin
2 citroner i skiver
 
Opskrift:
Hak olivenerne med sten i en blender. Hæld massen i en stor skål og bland saltet i. Tilsæt de piskede æggehvider og bland det hele grundigt.

Forvarm ovnen til 250 grader. Fyld den rensede fisk med rosmarin og citronskiver. Læg den på en bageplade på en 2-3 cm tyk bund af salt og oliven. Fordel resten af oliven/saltmassen rundt om fisken i et ensartet lag. Hold eventuelt massen på plads ved hjælp af ”pølser” af stanniol. Bag fisken i 20-25 minutter. Lad den hvile i ti minutter, inden saltskorpen forsigtigt fjernes. Snit skindet på tværs ved fiskens hoved og træk det af. Skær ned midt i fisken og fjern kødet i flager. Fisken skal være saftig og lyserød indeni.





karakterer:
Opskriften er vist 14032 gange,
og udskrevet 225 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu