Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hornfisk i ovn

Hornfisk i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : MakrelFisk - Hornfisk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Hornfisk i ovn, billede 4 Hornfisk i ovn, billede 1 Hornfisk i ovn, billede 2 Hornfisk i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Hornfiskefiletter
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Fyld:
0.5 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
1 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
2 spsk. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
  Endvidere:
0.5 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
40 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
Opskrift:
Sæt ovnen på 200 grader C. alm. ovn.

Skrab hornfiskene og klip finnerne af. Udben evt. hornfiskene, skyl fiskene hurtigt i koldt vand og tør dem. Skær dem i ca 8 cm lange stykker og drys dem med salt og peber.

Pisk et æg sammen, sæt halvdelen til side, rør resten af ægget sammen med rasp, citronsaft, fintklippet purløg og dild.

Fordel fyldet i fiskestykkerne, luk dem sammen og læg dem tæt i et smurt ovnfast fad, så de holder sammen. Hæft dem om nødvendigt med tandstikkere.

Pensl med det resterende æg, drys med rasp og fordel smørklatter over fisken.

Sæt fadet i den 200 grader C. alm. ovn og lad fisken mørne i 15-18 min, længst hvis fisken er med ben.

Tag fadet ud og lad det stå 3-4 min, før det serveres direkte fra fadet.

Tips:

Byd pillekartofler og/eller årstidens grøntsager, fx spinat, broccoli, blomkål eller nye løg til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (7 stemmer)

Opskriften er vist 45689 gange,
og udskrevet 1185 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 8212 (1955 kcal)
KJ pr. Pers. 2053 (488 kcal)
Vægt ialt 1749 gram
Vægt pr. Pers. 437 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 469 KJ (111 kcal)
Protein 9.1 gram
Fedt 3.4 gram
Kulhydrat 11.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per  -  2009-05-23 16:32:27
På billedet har vi serveret fisken på en bund af smørsauteret spinat, dampet broccoli og minimajs og Italiensk kartoffelsalat med pesto.