Rødspættefileterne rengøres og drysses med salt og peber.
Løget pilles og hakkes fint.
Guleroden skrælles og rives fint.
Persillen skylles og hakkes fint.
Løg, gulerod og persille blandes og fordeles over fileterne.
Fileterne rulles og holdes sammen med tandstikkere.
Grønsagsbunden laves ved at løget pilles og hakkes fint.
Hvidløget pilles og presses.
Gulerod og persillerod skrælles og rives groft.
Løg og hvidløg svitses i fedtstoffet i en gryde, til løgene er klare.
Gulerod og persillerod tilsættes sammen med flåede, hakkede tomater og vand.
Grønsagerne koger i ca. 5 min. under låg, til de er møre.
Jævning kan evt. tilsættes, hvis der ønskes en jævn bund.
Grønsagerne smages til med salt og peber.
Rødspætterne lægges i grønsagerne, og retten simrer i 8-10 min. under låg.
Servering:
Rødspætteruller på grønsagsbund serveres med persilledryssede kartofler.
Tips:
Variation:
Pastinak kan anvendes i stedet for persillerod.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 23962 gange, og udskrevet 549 gange.
Energi:
KJ total 4405 (1048 kcal)
KJ pr. Pers. 1101 (262 kcal)
Vægt ialt 1709 gram
Vægt pr. Pers. 427 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 257 KJ (61 kcal) Protein 7.2 gram Fedt 1.9 gram Kulhydrat 4.4 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Anna N. - 2012-06-04 17:28:21 Superdejlig opskrift!
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider