Dyreryg med vildsauce og svampe

Dyreryg med vildsauce og svampe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyreryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
800 g.dyreryg eller filet (filet dog kun 600 g) af krondyr rådyr eller dådyr
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 rødløg
 lidthvidvinseddike
 
350 g.svampe enten de vilde som kantarel - karljohan og tragtkantareller.
 Ellers kan der bruges markchampignoner - østershatte - bøgehatte eller portobello
 
 Rosmarin eller fyrrenåle
 Lidtrevet citronskal
 Suppeurter
1 spsk.tomatpuré
4 dl.rødvin
 
Opskrift:
Få evt. slagteren til at løsne fileten fra ryggen, sådan at ribben bliver siddende tilbage. Få endelig ben med hjem, da I skal bruge dem til saucen.

Brun ben og suppeurter af på hed pande eller i ovn ved 185 grader C i ca. 25 minutter, læg dem i en passende gryde og tilsæt rødvin og tomatpure. Lad dette koge op og tilsæt vand, så det dækker og lad denne suppe småsimre på svag varme nogle timer.

Sigt derefter suppen og lad den småsimre, til kun ca. det halve er tilbage.

Sautér små skiver af rødløg i lidt fedtstof, tilsæt små stykker peberfrugt og lad det sautere næsten mørt. Tilsæt så lidt hvidvinseddike og smag til med salt og peber. Lad endelig eddiken simre næsten ind.

Svampene renses for jord, gerne med børste. Er det nødvendigt at skylle dem, så sørg for at lægge dem på vandsugende underlag bagefter og lad dem tørre godt inden brug.


Kødet deles i 4 eller 8 stykker og steges som små koteletter på hed pande ca. 4 min. på hver side, krydres med fyrrenåle, salt og peber.

Tag koteletterne af panden og stil dem lunt tildækket ca. 10 minutter før servering.

Rist på samme hede pande de rensede svampe og steg dem godt igennem, sådan at evt. væde fra svampene når at koge ind igen. Smag til med salt og peber, tag svampene af.

Kog nu panden af med den kogte suppe fra benene. Lad denne lage koge ind på panden, til den begynder at tykne. Kan evt. jævnes med lidt maizena. Smag saucen til med salt og peber og evt. lidt cognac.

Vend svampe og peberfrugter sammen og anret kødet ovenpå med lidt sauce omkring.





karakterer:
Opskriften er vist 44934 gange,
og udskrevet 1103 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu