Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Rådyrgryde med enebær

Rådyrgryde med enebær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Diverse rådyr

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 rådyrkølle eller bov
2 gulerødder
2 løg
 evt.de yderste blade fra spidskålen
 evt.lidt selleri
1 l.rødvin
 enebær ( tørrede ca. 20 eller friske ca. 15)
 evt.lidt roquefort
5 dl.piskefløde
 persillerod
 pastinak
 
Opskrift:
Befri en kølle, bov, hals eller andet rådyrkød for hinder og ben. Skær kødet i mindre tern (ca.. 2 x 2cm).

Rådyrbouillon:
Ben og hinder lægges i en gryde med et par gulerødder, et par løg og fx de ydre blade fra spidskål (dem du ellers altid smider væk). Der hældes lidt rødvin ved, så det lige er dækket. Det koger uden låg i 1 1/2 - 2 timer. Efterhånden som væsken koger væk, hældes der mere ved.

Ben og urter tages op og saucen koges lidt ind til en god smagfuld bouillon.

Enebærgryde:
Kødet brunes i smør ved rigtig god varme, lidt af gangen. Det brunede kød hældes op i gryden og dækkes med den hjemmelavede bouillon. Gem resten af bouillonen til senere, hvis du får brug for den til at spæde op med.

Der kommes friske eller tørrede enebær i og det koges ca.. 1 time, til kødet er knapt mørt.

Piskefløden hældes ved og du koger til væsken begynder at blive tyk. Du smager nu til med roquefort, salt og peber til du selv synes smagen er god. Hvis saucen er for tynd koger du videre uden låg for god varme, til konsistensen er som du vil have den.

Serveres med persillerod og pastinak, der er skåret i tern eller stænger og stegt på en pande ved god varme.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (3 stemmer)

Opskriften er vist 19151 gange,
og udskrevet 502 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu