Jægerens rødvinsmarinerede dyreryg

Jægerens rødvinsmarinerede dyreryg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyreryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2000 g.dyreryg eller hjorteryg
 
 Marinade:
6 dl.rødvin
100 g.gulerod
100 g.porrer
50 g.selleri
1 tsk.salvie
1 tsk.enebær
0.5 tsk.rosmarin
 
 Sauce:
25 g.gulerødder
25 g.løg
25 g.porrer (det hvide)
 timian og laurbærblade efter behov
200 g.afpuds fra dyreryg eller ben
15 g.smør til stegning
1 dl.Madeira
4 dl.rødvin fra marinaden
25 g.rød peberfrugt
 
 Jævning:
20 g.hvedemel
10 g.smør
 
 Kartofler:
50 g.smør
500 g.små kartofler evt. pillekartofler
25 g.hakket persille
 
 Pyntekartoffel:
24 skiver af mellemstor kartoffel
350 g.kartoffel
4 æggeblommer
15 g.smør
1 dl.creme fraiche
2 spsk.madolie
2 tsk.karry
0.5 tsk.tørrede dildspidser
 
 Sauté:
100 g.hvidkål
100 g.rosenkål
20 hele valnødder
4 appelsiner
1 pt.frisk merian
20 g.smør
 salt
 
 Grøntsager:
8 forårsløg
6 gulerødder
2 dl.vand
10 g. smør
 salt
 
Opskrift:
Dyreryggen ordnes for sener, fedt og urenheder. Mørbraden, som er undersiden af ryggen, skæres fra og tilberedes for sig selv. I selve ryggen løsnes kødet en lille smule med en skarp kniv, og benene i siden skrabes for løst kød. Dyreryggen lægges i en dybbundet, aflang skål eller fad.

Marinade:
Gulerod, porrer og selleri snittes halvfint. Urterne lægges i en skål og tilsættes salvie, enebær, rosmarin og rødvin. Det hele røres let sammen og overhældes dyreryggen. Dyreryggen marineres i ca. 6-12 timer i marinaden i køleskab. Når dyreryggen er marineret færdig, tages den op og aftørres med køkkenpapir. Dyreryggen brunes godt på alle sider med smør på en hed pande. Derefter steges dyreryggen færdig i en ovn. I en almindelig ovn steges dyreryggen ved 180-190ºC, under jævnlig drypning af marinaden i 14-17 minutter. Med den jævnlige drypning af marinaden beskyttes dyreryggen på den bedste måde, hvorved der også dannes en dejlig og smagsfuld kødskorpe. Når dyreryggen er stegt færdig, lægges den på en rist med benene opad i ca. 15 minutter inden udskæring og servering.

Tilbehør, jægermestersauce:
grøntsager fintsnittes og brunes i smørret. Derefter tilsættes kødafpudset og brunes med. Madeiraen tilsættes og koges let op. 4 dl af marinaden sigtes for urter og krydderurter og hældes i gryden. Når saucen er kogt let op og simrer, tilsættes 2 stk laurbær og 1/2 tsk timian. Derefter simrer skyen med låg i ca. 1 time. Når skyen er færdig med at koge, sigtes den for urter og krydderurter og hældes i en skål for sig selv. Gryden rengøres og der smeltes 10 g smør, melet tilsættes og bages op. Derefter tilsættes den siede sky, og saucen koges godt igennem under stadig omrøring i ca. 15 minutter. Imedens saucen koges igennem skylles og renses den røde peberfrugt, skæres ud og afvejes for de 25 g. Frugten skæres i meget fine tern og tilsættes saucen, når den er færdig. Der kan evt. smages til med salt.

Smørristede kartofler:
Kartoflerne koges. Derefter pilles kartoflerne og sættes i kold vand. Persillen hakkes fint og sættes til side i en lille skål. Smørret smeltes i en gryde, og kartoflerne svinges i og tilsættes den hakkede persille lige inden servering.

Pyntekartoffel:
350 g kartoffel skrælles og koges uden salt til de er godt møre. Derefter hældes vandet fra, og kartoflerne hældes op i en stor, bred skål. Salt og æggeblommer tilsættes kartoflerne, og der rører godt indtil det ligner en meget kraftig og tyk, bindende kartoffelmos. Smørret tilsættes, medens mosen er varm, og der røres igen kraftigt indtil smørret er smeltet. Derefter tilsættes cremefraiche, og der smages til med salt og peber. Af de mellemstore, skrællede kartofler skæres 24 lige store kartoffelskiver i 3-4 millimeters tykkelse. Karry, dildspidser og madolie blandes sammen til en lille marinade, sættes over i en pande og opvarmes let. Kartoffelskiverne steges let gyldne på panden med marinaden. Husk at vende hyppigt. Når kartoffelskiverne er stegt let gyldne på begge sider, lægges de på en bageplade med smurt pergamentpapir. Der lægges 8 skive på en række. Derpå sprøjtes kartoffelmosen med en sprøjtepose med stjernetylle. Ovenpå mosen lægges 8 andre skiver kartofler, der sprøjtes med kartoffelmos osv. Der skal ikke sprøjtes kartoffelmos på de sidste skiver. Pyntekartoflen bages i en almindelig ovn ved 220ºC, i 10-12 minutter eller til de begynder at blive let gyldne i kartoffelmos-kanten. I varmluftsovn ved 200ºC, i ca. 10 minutter.

Grønsags-sauté:
grøntsagerne renses grundigt. Stokken på hvidkål og rosenkål skæres fra. Hvidkålen og rosenkålen snittes i meget fine strimler og sættes i vand. Appelsinerne skrælles så pænt som muligt, og med en skarp kniv laves små indsnit, så kun selve appelsin-fileterne frigøres. Appelsinfileterne lægges i en skål sammen med 20 stk valnødder. Smørret smeltes i en lille gryde og hvidkålen/rosenkålen tilsættes og sauteres, til det er mørt. Grofthakket merian tilsættes sammen med valnødderne og lige inden servering vendes appelsin-fileterne i og svinges godt i sautéen. Tilsmages evt. med lidt salt.

Dampede grøntsager:
Forårsløg renses og halveres med et snit på skrå. Gulerødderne renses, skrælles pænt og halveres på langs. Derefter skæres de på skrå i pæne, lige halvmånelignende stykker. En gryde med vand/smør og lidt salt sættes over. Når vandet koger tilsættes gulerødderne først, da de har længst tilberedningstid. Gulerødderne damper med låg i ca. 5 minutter. Når gulerødderne er halvmøre tilsættes de halverede forårsløg, og der røres let i grøntsagerne. Gryden dækkes med tætsluttende låg og damper i ca. 2 minutter. grøntsagerne tages herefter af blusset og trækker, til de er færdige.

Servering:
Den færdige dyreryg anrettes på et fad med et par skiver udskåret, for at vise den rosa-stegte dyreryg. Pyntekartoflen dekoreres rundt omkring på fadet i udkanten og ind imellem lægges den færdige grønsags-sauté. Omkring dyreryggen lægges de dampede grøntsager, og hvis man har et stort fad, kan man også lægge de smørristede kartofler på. Ellers serveres disse i en skål. Til sidst overhælder man let den ene side af dyreryggen med lidt af den skoldhede jægermestersauce. Den resterende sauce serveres i en saucekande.

karakterer:
Opskriften er vist 18987 gange,
og udskrevet 515 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu