dyrekød med ben godt 500 g. rent kød1000 g. dyrekød med ben godt 500 g. rent kød
smør smør
2
løg 2 løg
150
g.
røget flæsk i små terninger 150 g. røget flæsk i små terninger
2
gulerødder 2 gulerødder
salt salt
peber peber
6
knuste enebær 6 knuste enebær
4
dl.
bouillon 4 dl. bouillon
1
dl.
hvidvin 1 dl. hvidvin
4
flåede tomater 4 flåede tomater
1
dl.
kaffefløde 1 dl. kaffefløde
jævning jævning
ribsgele ribsgele
salt salt
peber peber
kulør kulør
Opskrift:
Kødet skæres fra benene og derefter i mindre stykker og brunes i smør med benene, løgnene udskåret i både, det røgede flæsk i terninger, gulerødder i skiver , salt, peber og enebær, det hele brunes og svitses godt.
Bouillon og hvidvinen tilsættes samt de flåede tomater i kvarte stykker. Dette småsnurrer 1- 1½ time, alt efter hvilket stykke kød det er , men mørt skal kødet være.
Fløde tilsættes og koges op, tilsæt evt. mere bouillon, vin, og smørklatter og jævnes og smages til med krydderier og gele, farves evt med lidt kulør. Stuvningen kan evt. også tilsættes lidt ærter.
Serveres med kartoffelmos.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.8
(8 stemmer)
Opskriften er vist 28239 gange, og udskrevet 788 gange.
Kommentarer
Per - 2008-03-02 08:46:14 Snød lidt og brugte en dåse flåede tomater i stedet for de 4 friske flåede.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider