mellemstor porre (kun det hvide)1 mellemstor porre (kun det hvide)
50
g.
sukker50 g. sukker
2
citroner saften heraf2 citroner saften heraf
salt salt
peber peber
muskat muskat
Opskrift:
Del kålen i 1/8 dele fra top til rod og fjern så meget af stokken, så kålen lige hænger sammen. Kog kålen næsten mør i letsaltet vand. Hæld vandet fra og tilsæt fløden, lad det småkoge til fløden har konsistens som en letjævnet sauce.
Smag til med salt, peber og en anelse muskat.
Til lagen skæres grøntsagerne i store terninger, lagen gives et opkog og der skrues ned for varmen.
Læg ålestykkerne i lagen og lad dem koge ved svag varme i 15 min.
Fjern gryden fra varmen og lad ålene trække. Bælg ærterne og lun dem i smørret uden at brune.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(1 stemmer)
Opskriften er vist 5455 gange, og udskrevet 77 gange.
Kommentarer
elmo - 2009-05-31 17:41:20 Opskriften er fra piece udgivet af Dansk åleproducentforening.
niller - 0000-00-00 00:00:00 virkelig nem og billig ret
dorte - 0000-00-00 00:00:00 uhmm det smager bare så godt
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider