Ål i Spidskål

Ål i Spidskål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Ål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.små stegeål
1 spidskål eller Savoykål
200 g.ærter
20 g.smør
5 dl.kaffefløde 9%
 
 Lage:
0.25 selleri
5 dl.vand
1 gulerod
2 chalotteløg
1 mellemstor persillerod
1 spsk.Peberkorn, sorte
1 mellemstor porre (kun det hvide)
50 g.sukker
2 citroner saften heraf
 salt
 peber
 Muskatnød, stødt
 
Opskrift:
Del kålen i 1/8 dele fra top til rod og fjern så meget af stokken, så kålen lige hænger sammen. Kog kålen næsten mør i letsaltet vand. Hæld vandet fra og tilsæt fløden, lad det småkoge til fløden har konsistens som en letjævnet sauce. Smag til med salt, peber og en anelse muskat. Til lagen skæres grøntsagerne i store terninger, lagen gives et opkog og der skrues ned for varmen. Læg ålestykkerne i lagen og lad dem koge ved svag varme i 15 min. Fjern gryden fra varmen og lad ålene trække. Bælg ærterne og lun dem i smørret uden at brune.





karakterer:
Opskriften er vist 6650 gange,
og udskrevet 90 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-05-31 17:41:20
Opskriften er fra piece udgivet af Dansk åleproducentforening.

  -   2005-01-01 01:01:01
virkelig nem og billig ret

  -   2005-01-01 01:01:01
uhmm det smager bare så godt