Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Ål i Spidskål

Ål i Spidskål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Ål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
600 g.små stegeål
1 spidskål eller savojkål
200 g.ærter
20 g.smør
5 dl.fløde 13%
 
 Lage:
0.25 selleri
5 dl.vand
1 gulerod
2 chalotteløg
1 mellemstor persillerod
1 spsk.sorte peberkorn
1 mellemstor porre (kun det hvide)
50 g.sukker
2 citroner saften heraf
 salt
 peber
 muskat
 
Opskrift:
Del kålen i 1/8 dele fra top til rod og fjern så meget af stokken, så kålen lige hænger sammen. Kog kålen næsten mør i letsaltet vand. Hæld vandet fra og tilsæt fløden, lad det småkoge til fløden har konsistens som en letjævnet sauce. Smag til med salt, peber og en anelse muskat. Til lagen skæres grøntsagerne i store terninger, lagen gives et opkog og der skrues ned for varmen. Læg ålestykkerne i lagen og lad dem koge ved svag varme i 15 min. Fjern gryden fra varmen og lad ålene trække. Bælg ærterne og lun dem i smørret uden at brune.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 5287 gange,
og udskrevet 71 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

elmo  -  2009-05-31 17:41:20
Opskriften er fra piece udgivet af Dansk åleproducentforening.

niller  -  0000-00-00 00:00:00
virkelig nem og billig ret

dorte  -  0000-00-00 00:00:00
uhmm det smager bare så godt