små stegeål (evt. kabayaki)400 g. små stegeål (evt. kabayaki)
kartoffelmos i flager kartoffelmos i flager
200
g.
røget ål 200 g. røget ål
1
spsk.
kørvel1 spsk. kørvel
0.5
spsk.
citronmelisse0.5 spsk. citronmelisse
1
bdt.
purløg1 bdt. purløg
1
bdt.
dild1 bdt. dild
1
chalotteløg1 chalotteløg
1
lime1 lime
blandede salater blandede salater
Sauce: Sauce:
1
dl.
creme fraiche 18%1 dl. creme fraiche 18%
1
spsk.
sennep1 spsk. sennep
1
spsk.
citronsaft1 spsk. citronsaft
Marinade: Marinade:
4
spsk.
soya4 spsk. soya
1
dl.
olivenolie1 dl. olivenolie
1
chili1 chili
0.5
fed
hvidløg0.5 fed hvidløg
salt salt
peber peber
flûtes flûtes
Opskrift:
Rens ålene, skær dem i mindre stykker og læg dem i marinaden i mindst 3 timer. Tør ålestykkerne godt af, vend dem i kartoffelmosflager. Steg dem i olien (skummes af marinaden) ved høj temperatur, så kartoffelpaneringen bliver sprød.
Skær det røgede ål i mindre tern og vend de finthakkede krydderurter og chalotteløg i. Smag til med lime, salt og peber.
Læg blandingen ned i en form, (kop eller lavt glas). Tryk det let sammen, hvorefter blandingen slåes ud og anrettes midt på tallerknen. Omkrans med salaterne og de stegte ålestykker. Rør saucen og fordel den på salaterne.
Serveres med lune flûtes.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(3 stemmer)
Opskriften er vist 4894 gange, og udskrevet 87 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider