Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Broget hverdagsgryde

Broget hverdagsgryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :


Broget hverdagsgryde, billede 4 Broget hverdagsgryde, billede 1 Broget hverdagsgryde, billede 2 Broget hverdagsgryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
3 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
2 tsk. Paprika
0.5 tsk. allehånde, stødt
0.5 tsk. Cayennepeber
8 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
300 gram Majs. kerner. dybfrost
300 gram Grønne ærter. dybfrost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pynt:
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
   
Opskrift:
Svits de finhakkede løg og hvidløg i olie, indtil løgene er klare, men kun let gyldne.

Tilsæt det hakkede kød og rør, til kødet har delt sig.

Tilsæt ris (rå) og krydderier og bland det hele godt. Hæld bouillonen og tomaterne i gryden og dæk med låg. Lad retten småsnurre under låg 20-30 minutter. Spæd evt. mere væske til.

Tilsæt majs og ærter. Kog retten videre ca. 10 minutter uden låg. Smag retten til.

Servering:
Retten serveres i gryden. Tynde ringe af peberfrugt lægges over.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (97 stemmer)

Opskriften er vist 227875 gange,
og udskrevet 11779 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 13493 (3212 kcal)
KJ pr. Pers. 3373 (803 kcal)
Vægt ialt 2995 gram
Vægt pr. Pers. 748 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 450 KJ (107 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 3.5 gram
Kulhydrat 13.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Tina Svenningsen  -  2014-01-23 14:29:47
Rigtig god ret, nem og lave.

Michela  -  2012-06-13 21:50:26
Har lavet den nogle gange, og jeg plejer at tilsætte gulerødder og peberfrugt. Kommer det i samtidig med risen. Smager rigtig dejligt.

  -  2010-10-25 21:11:41
lavede denne ret, med en stor grøn chili i, og så kom jeg en rød peber i tern i også, istedet for rød peber til pynt... syntes det blev en fin hurtig og billig hverdagsret!

Peter Laursen  -  2008-12-21 13:35:26
For at få mere smag i retten kan varm anbefales at bruge skalotteløg. Og hvis i putter forårsløg i derudover, vil I få en rigtig god ret. Jeg har desuden tilsat en smule stærk karry. Og så vent med at putte hvidløgen i til de sidste 5 minutter det simrer. Så bliver det HEEELT perfekt.

Christian F  -  2007-06-24 19:19:05
Jeg giver "Mormor" ret i det med smagen, har selv tilføjet oregano, ketchup og lidt sukker for at fremhæve smagen. (men som sagt prøv at experimenter !!) karakter 8

Bjarne M  -  2007-01-29 18:06:30
God ret, kan anbefales, der er til 6 pers, spis flutes til. velbekomme, karater 7

Mormor  -  2007-01-24 19:50:17
God mættende sag, men total uden smag. Find et krydderi du kan lide og prøv det af. Det kan uden tvivl blive en fin hverdagsret