svampe (gerne shiitake)150 g. svampe (gerne shiitake)
100
g.
sukkerærter100 g. sukkerærter
2
forårsløg2 forårsløg
8
stk.
hvidløgsgræs eller purløg8 stk. hvidløgsgræs eller purløg
100
g.
bønne- eller lucernespirer100 g. bønne- eller lucernespirer
1
rødløg1 rødløg
1
spsk.
soya1 spsk. soya
4
spsk.
hvedemel4 spsk. hvedemel
5
g.
wasabi (peberrodspasta)5 g. wasabi (peberrodspasta)
0.5
dl.
olivenolie0.5 dl. olivenolie
2
spsk.
sesamolie2 spsk. sesamolie
5
g.
sesamfrø5 g. sesamfrø
Sauce: Sauce:
5
dl.
hønsefond (bouillon)5 dl. hønsefond (bouillon)
1
fed
hvidløg1 fed hvidløg
1
chalotteløg1 chalotteløg
1
spsk.
tandooricarry1 spsk. tandooricarry
Maizena Maizena
2
spsk.
piskefløde 2 spsk. piskefløde
Opskrift:
Rens ålene godt og skær dem i mindre stykker. Vend dem i mel og steg dem i olivenolie (olien kasseres). Bind ålene i bundter med et stykke hvidløgsgræs og hold dem varme. Skær grøntsagerne i mindre stykker og lad sesamolien blive rygende varm i wok’en.
Sving grøntsagerne hurtigt, så de steger uden at tage farve.
Først løg og svampe, dernæst gulerod, squash og sesamfrø, så forårsløg og sukkerærter og til sidst spirene. Lige før servering tilsættes soyaen. Smag til med wasabien. Meget lidt ad gangen, da den er temmelig stærk. Sauce (laves mens ålene steger): Kog hønsefonden i en kasserolle med knust hvidløg og det fintsnittede chalotteløg til fonden er reduceret til 4 dl. Tilsæt tandooricarry og jævn med Maizena til en tynd sauce. Kog godt igennem og tilsæt den letpiskede fløde.
(Et godt råd: gør alting klar før start!).
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(1 stemmer)
Opskriften er vist 4822 gange, og udskrevet 105 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider