Stegte ål med rødbede og æble

Stegte ål med rødbede og æble, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Ål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.små rødbeder
 
600 g.små stegeål
1 lille budt. salvie
2 spsk.olivenolie
 
 Æblesauce:
2 æbler
4 dl.cider eller ren æblesaft
200 g.kvark
20 g.revet peberrod
 evt.portvin
 
 kommen
 salt
 peber
 
 
Opskrift:
Rengør rødbederne og bind et klæde omkring toppene. Kog dem i letsaltet vand med kommen i ca. 10 min., men kun så knoldene er dækket. Når de er næsten møre sættes de i ovnen ved 180 c i 20 min. Er rødbederne nye og friske er det ikke nødvendigt at skrælle dem. Anvendes i øvrigt som bagte kartofler.

Rens ålene godt og skær dem i ca. 4 cm. lange stykker. Bind salviebladene omkring ålestykkerne og steg dem i olien.

Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker uden kernehus. Kog dem møre i æblesaften, tilsæt kvark og en spsk. revet peberrod. Blend æblerne og server straks. Æblesaucen kan evt. smages til med fyldig portvin.





karakterer:
Opskriften er vist 16387 gange,
og udskrevet 192 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-02-24 13:03:05
Aldrig har jeg dog ødelagt mine ål på en måde så de var uspiselige