Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Tunmousse 13

Tunmousse 13, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
ForretterRet : Forretter - Mousse

Hovedingrediens : MakrelFisk - Tun på dåse

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Lerfors

Indsendt :


Tunmousse 13, billede 4 Tunmousse 13, billede 1 Tunmousse 13, billede 2 Tunmousse 13, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 ds. Tun i vand. konserves 1 dåse tun i vand vejer ca. 150 g. drænet vægt.
2 spsk. Løg, fintrevet 1 tsk. 6 gram 1 spsk. 18 gram 1 dl. 100 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
200 gram Mayonnaise 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Creme fraiche 18 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
2 tsk. Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
0.5 tsk. Sambal oelek Sambal oelek er en Chili paste
   
4 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
80 gram Stenbiderrogn rød Stenbiderrogn kaldes også for Dansk kaviar, og sælges tit i glas på 50 og 100 gram.
   
13 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
   
Opskrift:
Blød husblasen op i kold vand, vrid den let fri for det meste af vandet, og smelt den over vandbad.

Mayonnaise, creme fraiche og citron røres sammen.

Tun, løg og salt blendes eller moses godt, alt efter om man gerne vil have tunstykker i, og røres derefter sammen med mayonnaisen, creme fraichen og citronen. Smages til med ketchup og chilisauce.

Kaviar og den piskede fløde vendes forsigtigt i.

Vend den smeltede husblas i (lidt efter lidt) og rør godt rundt, så det ikke klumper.

Tips:

Serveres med blandet grøn salat, flutes og en thusand island eller dild dressing.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Tunmousse

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (23 stemmer)

Opskriften er vist 125200 gange,
og udskrevet 2937 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 16509 (3930 kcal)
KJ pr. Pers. 2063 (491 kcal)
Vægt ialt 1426 gram
Vægt pr. Pers. 178 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1157 KJ (275 kcal)
Protein 11.3 gram
Fedt 25.2 gram
Kulhydrat 2.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Henrik H.  -  2016-01-16 19:16:32
Der er da ikke for fem øre tunsmag i den der. ALT for meget fløde, mayo og creme fraiche - og alt for meget husblas. Jeg droppede fløden og brugte 2 dåser tun, 80 gram mayo og creme fraiche og kun 4 blade husblas. Alligevel var den nærmest som gelé.

finn jakobsen  -  2013-10-08 16:07:48
Um den er bare lækker og lige til at spise for meget af hvis det er en forret og man skal have plads til hovedret også.

  -  2011-05-10 16:57:04
Sambal Olec er knust rød chili. Kan købes i bla Føtex og Bilka for en 10'er.

  -  2011-01-22 13:35:30
God -men har kun brugt 8 blade husblas det er fint nok-.

jimmy  -  2010-12-28 16:33:03
Hvad er sambal olec ?????

Susanne  -  2010-12-27 17:50:35
HURTIG HJÆLP SØGES....Hvor lang tid skal den stå i køleskabet før servering??? Min stod i 3 timer og var slet ikke ordentlig stiv.

Mini  -  2009-11-18 12:56:48
Fantastisk med Snaps!!!

Henrik  -  2007-03-31 21:11:22
Prøv evt. at tilsætte røget laks skåret i mindre stykker

Henrik  -  2007-03-31 21:10:40
God opskrift

Per og Brian  -  0000-00-00 00:00:00
Vi plager hele tiden vores mor om at lave denne opskrift

CDBM  -  0000-00-00 00:00:00
Smager fantastisk på et stykke brød m citronsaft henover

Michael Christiansen  -  0000-00-00 00:00:00
En variant af dressing kunne være Creme Fraiche, Tomat Ketchup, salt, peber, når alt det er rørt sammen, smag så til med Engelsk Sauce - ikke for kraftigt men med et strejf af denne smag, den kan for øvrigt bruges til mange andre retter, feks. rejecoctail m.m.

Lis Andersen  -  0000-00-00 00:00:00
dejlig opskrift, god til børn

Hanne S.  -  0000-00-00 00:00:00
super opskrift, perfekt til børn, slkmunde og kræsne sjæle