Æggekage bagt i ovn

Æggekage bagt i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Æggekage

Hovedingrediens : Æg - HønseÆg

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkTilberedningstid : 50 minutter

Indsendt af : G

Indsendt :      Red:

Æggekage bagt i ovn, billede 4 Æggekage bagt i ovn, billede 1 Æggekage bagt i ovn, billede 2 Æggekage bagt i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
12 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
125 gram Skinkestrimler, kogt 1 pakke skinkestrimler indeholder gerne 150 gram.
Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Pynt:
1 bdt. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
   
Opskrift:
Knald Æggene ud i en skål og pisk sammen med fløde, bagepulver, salt og peber og pisk let. Tilsæt skinkestrimler.


Smør et ovnfast fad med magarine og hæld blandingen deri.

Bages i ovnen ca. 40 minutter:
Varmluft: 180 grader
Alm. ovn: 200 grader

Æggekagen er færdig, når den er gylden og fast. (Mærk med kniv)

Mens æggekagen er i ovnen steges bacon fedtfrit på en varm pande, og lægges på fedtsugendepapir. evt. bagepapir.

Kagen pyntes med Purløg og Bacon.

Tips:

Bagepulveret gør Æggekagen let og luftig. Simpelhen suverent.

Kan spises på brød.

Det ovale fad på billedet måler 18*25 cm.


karakterer:
Opskriften er vist 1980291 gange,
og udskrevet 40305 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (1240 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9322 (2219 kcal)
KJ pr. Pers. 2330 (554 kcal)
Vægt ialt 1347 gram
Vægt pr. Pers. 336 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 691 KJ (164 kcal)
Protein 11.4 gram
Fedt 12.8 gram
Kulhydrat 1.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Kim  -  2021-09-02 18:34:34
Jeg ved ikke hvad jeg har gjort galt, men har fulgt opskriften til punk og prikke, desværre efter de 40 minutter der er omtalt, er den blevet lækker gyldenbrun i toppen, men inden i er det som da jeg startet, stadig flydende 😣 bruger alm. ovn 200 grader og et fad på 18x25, så jeg undre mig 😣

Pia Iversen   -  2021-06-21 20:08:59
Det er ikke sidste gang jeg laver den mums

Brian   -  2020-07-18 18:10:40
Super lækker æggekage. Jeg undlader dog skinkestrimler fremfor champignon og fint snittet forårsdag og parmesanost, og en smule stærk sennep 👍

Niels  -  2019-09-15 18:45:08
Den er langt bedre uden mælk og bagepulver

Henning Thiel  -  2019-03-23 16:45:07
Den æggekage er bare ok. Husk snapsen

Marianne   -  2018-10-01 23:36:40
Er der ingen der kommer rasp oven på?

Elsebeth  -  2018-08-12 19:22:56
Æggekagen er nem at lave og smager virkelig godt.

Annette Riis   -  2018-08-05 19:14:52
Hvis du laver til 1 person tror jeg kun den skal være ovnen 20 min.

Morten  -  2018-06-20 14:19:03
siden hvornår er bagepapir blevet fedtsugende?

Jette B.T  -  2017-10-26 10:45:43
Super nem når den laves i ovnen. Smager skønt hver gang. Bruger altid denne opskrift, skifter med at komme champion, skiver af pebre, skinke, skiver af kartofler i "dejen" pynter med tomatskiver, som også giver både et godt look og en dejlig smag. Kan anbefale denne opskrift varmt.

Erika  -  2017-08-27 17:03:31
Super god opskrift ! Jeg tilsætter dog en anelse Majsstivelse' YEES helt lart en 5'er *****

Pernille Nørgaard   -  2017-08-01 18:48:21
Virkelig god opskrift, der falder og står på bagepulveret. Ratio af fløde og æg er også vigtig, hvorimod fyld er underordnet efter min mening, men rigtig god grjndopskrift, har aldrig serveret æggekage til aftensmad før denne opskrift. VIGTIGT med smørelse i fadet. Valgte at undlade 2. gang, det var ikke smart. Prøv også med hvidløg og/eller paprika som supplement til salt og peber. Eller ost på toppen.

Henrik  -  2017-06-23 17:57:04
Det lyder mærkeligt at der ikke skal mel i - hvad skal bagepulveret ellers bruges til

Birgit  -  2016-09-16 10:07:08
Det er den bedste æggekage vi nogensinde har fået. Den bliver så lækker og luftig med bagepulver og bagt i ovn

mig  -  2016-08-18 07:29:36
Den prøver vi i aften

Drengene  -  2016-05-16 00:26:18
Så prøvede vi din æggekage....Vi må indrømme at den var bedre end forventet....Casper,Morten,Jeanette og Greven

S Rod Karlsen  -  2016-03-18 11:56:30
Vi skal lave den i aften - Den ser virkelig lækker og frisk ud☺️

Louise  -  2015-12-14 16:48:06
Er ikke så vild med æggekage,men denne her er jo for lækker og super nem at lave

Sophia  -  2015-10-22 21:35:47
Hold da op - den er lækker ! tilføjede også selv peberfrugt i kagen og tomater og purløg på toppen - muuuums !

Marie  -  2015-07-29 17:55:25
Jeg kom tomater i jeg først stegte og derudover rev jeg også en smule parmesan i - super lækkert! Så helt klart en fantastisk grundopskrift!! 8.5/10

Nicolai Geisler  -  2015-05-17 09:15:50
Faldt lige over min gamle opskrift, den er godt nok blevet populær :-) Tak for alle de fine kommentarer... God dag!

tommy Hansen   -  2015-04-29 16:42:26
Bedste æggekage til dato

FruMøller  -  2015-01-14 20:10:14
Lavede min med mælk og minus bacon - man holder vel sine nytårsfortsætter- En fantastisk opskrift!!!!! Så fin let lækker og luftig og rester kan skæres til fine pålægsstykker til madpakken 10 herfra

Eva Dupont  -  2015-01-04 19:01:36
Tak for opskriften. Den rammer næsten Restaurant Penna i Frederikshavn, og det siger ikke så lidt. 10 plus herfra.

Clara   -  2014-07-18 13:07:35
Rigtig rigtig god æggekage ! Man kan dog godt erstatte fløden med mælk, hvilket gav et fantastisk resultat . Derudover kom jeg tomater, porrer og majs i. Det gjorde den lige en tak bedere, bør prøves :) nam nam

ERHARDT LARSEN  -  2014-07-09 01:30:03
SUPER, SUPER ÆGGEKAGE, ER SÅ GLAD OG TAKNEMMELIG FODI JEG FANDT OPSKRIFTEN.

eik  -  2013-11-09 13:25:44
Super æggekage. Skifter dog bacon ud med stægt røget spæk. Så snakker vi en karakter 12

  -  2013-10-30 19:33:32
Lækker lækker Æg'Kav ;) Takker!

Majbritt pedersen  -  2013-08-12 16:35:18
Vender tilbage til denne opskrift igen og igen.. Den smager godt ser godt ud og er super nem og hurtig.. Tak

cecilie  -  2013-04-14 20:14:24
super duper æggekage men man bliver lidt puhh efter man har spist den

Natascha  -  2013-04-02 20:41:06
Damn en lækker æggekage! Kan varmt anbefales, lækker, luftig og nem at lave (:

Plet  -  2013-03-12 13:47:01
Jeg kom lidt peberfrugt i og det smagte faktisk godt.

Caramba  -  2013-02-26 16:20:08
Den eneste rigtige æggekage. Let at lave og kan varieres i det uendelige, og lykkes hver gang..

Dingenot  -  2012-10-17 21:46:32
Brugte CremeFine i stedet for fløde for at holde fedtprocenten nede.

Dingenot  -  2012-10-17 21:30:24
Smagte super godt og var dejlig luftig, vi brugte dog kalkun bacon tern og stimler og puttede en smule kyllinge krydderi i ( kryddersalt til kyllingekød ).

Allan  -  2012-10-11 18:12:47
fantastisk opskrift, istedet for bacon bruger jeg pepperoni som jeg ligger på æggekagen når den har været i ovnen 5-7min. og istedet for at bruge et ovn fast fad så bruger jeg folie bakker på samme størrelse som en skive rugbrød. mindre opvask og ser flot ud når den står på en tyk stive frisk rugbrød.

Jannie  -  2012-08-30 08:40:30
Super lækker æggekage, dog bruger jeg ikke skinke men dobbelt så meget bacon til at ligge ovenpå også en masse frisk purløg. Den er både luftig og dejlig. Herfra kommer der 10 point :0)

Jørgen  -  2012-08-25 20:03:51
Efter at have læst kommentarerne besluttede jeg mig for at undlade bagepulver og i stedet piske æggehvider og æggeblommer hver for sig med en elpisker. Piskede hviderne helt stive og blommerne godt luftige. Vendte æggene sammen med fløde, krydderier og skinketern og kom det i et ovnfast fad. Bacon kom jeg rå ovenpå og gav det hele ca. 35 minutter ved 200 grader (lavede til 4 pers.) Det blev utrolig godt og æggekagen fik en rigtig flot højde. Bacon blev fint stegt selvom det lå ovenpå æggemassen, dog ikke så sprødt som hvis det var lavet ved siden af, men hvis man vil gøre det let kan det klart anbefales. Tak for en god opskrift.

Blikkenslageren  -  2012-08-22 10:20:00
Super æggekage, jeg stegte baconen på bagepapir i ovnen imens jeg lavede æggemassen klar, og brugte derefter baconfedtet til at smøre det ovnfaste fad med, og så var ovnen jo forvarmet. perfekt resultat. Rent 10 tal herfra

Henriette  -  2012-07-15 21:31:49
Kanon lækker æggekage!! Selv ungerne er vilde med den :o). Idag har vi suppleret med kartoffeltern (rester fra igår). På den måde bliver den jo mere "solid" og mættende til mange munde.. Og smager fantastisk. Desuden kan man jo putte hvad som helst i, efter behag.. Tomater på toppen f.eks :o).

hardy  -  2012-06-13 18:35:36
Super dejlig æggekage UG her fra

JK  -  2012-05-09 21:31:03
Elsker den her opskrift... Ændrede den lidt så der ikke blev så meget.. Men den var bare helt fantastisk... Bliver ikke sidste gang jeg laver den.. :-)

  -  2012-05-08 11:40:28
Det må jeg sige den er alletiders. Før blev min altid lidt flad da jeg brugte panden, den er bare helt i top. Hilsen marianne

struer  -  2012-04-26 17:53:54
denne æggekage er bare suveræn, og passer fint til en aften med familien hvor man arrangerer hvidbjerg kro og kombinerer med filmen hvidbjerg gruppen.

Hanne N  -  2012-04-18 21:39:22
Rigtig lækkert med små kartoffeltern i

monica  -  2012-02-23 12:26:59
hej jeg kiggede på opskriften igår..og idag laver jeg altså den æggekage..glæder mig.men jeg er i tvivl om det er skinkestrimler eller skinketern der skal bruges.begge dele er nemlig nævnt..

Jette  -  2011-10-07 18:38:53
Revet ost ovenpå de sidste 10 minutter i ovnen er rigtig godt i stedet for bacon, hvis man kan lide smeltet ost. Stort set alle rester kan bruges som fyld...perfekt :o)

mette F  -  2011-08-25 17:05:22
super æggekage, det er simpelthen blevet vores opskrift. Og tør nu lave æggekage når der kommer gæster

GG  -  2011-06-06 15:42:16
Fantastisk æggekage - det bliver en af favorit opskrifterne

Anja  -  2011-04-14 17:59:58
Har altid lavet æggekage på panden, men efter som at min ny indkøbte stegepande var så vind og skæv at den kun kunne give varme midt i, så måtte jeg ty til denne opskrift. Og den faldt i hele familiens smag, så her bliver der ingen æggekage på stegepande mere. 10 her fra.

  -  2011-04-10 10:49:22
ska prøve den i aften...den må være rigtig god med alle de positive kommentarer,,glæder os

Denne opskrift har flere end 50 kommentarer
Se alle kommentarer her