Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Fyldt Svinemedaillon

Fyldt Svinemedaillon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
380 g.Svinemørbrad
4 Abrikoser "tørrede"
0.25 dl.Cognac
0.5 Æble "spise"
1 Blomme
20 g.Korender
50 g.Kanterraller
100 g.Gulerod
75 g.Rosenkål
285 g.Kartofler
100 g.Selleri
1 dl.Fløde
0.5 dl.Past. Æggeblommer
1 dl.Rødvin
3 dl.Kavlefond
35 g.Skalotteløg
1.5 dl.Fløde
 Frisk Salvie
 Frisk Basilikum
 Salt
 Peber
 
Opskrift:
Abrikoserne ligges i cognac og vendes ind i mellem.

Svinemørbraden afpudse og skæres i 4 x 90 g. medailloner, de trykkes sammen og der skæres et lille hul/snit i siden, sættes på køl.

Kartofler, selleri og gulerødder skrælles, sellerien skæres i mindre stykker og sættes over at koge/pocheres indtil de er møre, gulerødder laves til roser, og kartoflen skæres i skiver og udstikkes af formen" som skal bruges". Kantarellerne skal børstes rene pensles for jord. Rosenkål klargøres, de yderste blade fjernes.

Løget pilles og hakkes i fint, sauteres af i lidt olie, tilsættes rødvinen, lad det reduceres lidt.

Når sellerien er møre blendes de og der tilsættes æggeblommer og derefter fløde, smages til med salt og peber, der tilsættes fint hakket krydderurter.

Kartoflen liges i bunden af en smurt form "rør", og derefter ligges lag på lag "kartoffel og selleripure", den sættes i ovnen på 200 grader C.

Fonden tilsættes i rødvinen, og lad den simre lidt, der efter til sættes fløden, kan evt. jævnes med roux, den sigtes lige før servering. Derefter smages den til med salt og peber.

Rosenkålen sættes over at koge, til de næsten møre.

Medaillonerne fyldes med en abrikos og vendes i mel, de brunes på en varm grill pande, krydders med salt og peber, der efter steges de færdig i oven.

Æbler og blommer skæres i halv over, og skæres i tynd fine bådformede skiver.

Korenderne sauteres af på en pande sammen med lidt cognac "det der blev brugt til abrikosen". Roserne sættes over i kogen vand med salt, og rosenkålen sauteres af på en varm pande med frisk hakket basilikum, kanterrallerne ristes på en meget varm på pande, krydders med salt og peber. Æblerne og blommerne steges let på en varm pande.

Saucen varmes Det anrettes på tallerken, kanterrallerne lægges midt på tallerken, kødet oven på, der lægges skift vis skiver af æbler og blommer, korenderne drysse hen over. Kålen og roserne lægges pænt på. Der kommes lidt sauce på tallerken. Kartoflen og saucen serveres á part.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 14439 gange,
og udskrevet 109 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu