Vildsvinemørbrad (600 g.) (almindelig svinemørbrad kan anvendes)1-2 stk. Vildsvinemørbrad (600 g.) (almindelig svinemørbrad kan anvendes)
200
g.
Udrullet butterdej200 g. Udrullet butterdej
Souffléfars: Souffléfars:
300
g.
Kyllingefilét i tern300 g. Kyllingefilét i tern
50
g.
Morkler (eller anden årstidssvamp)50 g. Morkler (eller anden årstidssvamp)
1
bdt.
Havesyre og frisk basilikum1 bdt. Havesyre og frisk basilikum
2
dl.
Piskefløde2 dl. Piskefløde
1
Æg1 Æg
Salt Salt
peber peber
Sauce: Sauce:
1
spsk.
OSCAR Svinebouillon1 spsk. OSCAR Svinebouillon
2
dl.
Vand2 dl. Vand
2
dl.
Sauterne (eller anden Muscatvin)2 dl. Sauterne (eller anden Muscatvin)
1
spsk.
Dijonsennep1 spsk. Dijonsennep
1
bdt.
Friske estragonblade1 bdt. Friske estragonblade
3
dl.
Piskefløde3 dl. Piskefløde
50
g.
Smør til montering50 g. Smør til montering
Salt Salt
peber peber
Evt.
ca 5 g majsstivelse til jævning Evt. ca 5 g majsstivelse til jævning
Opskrift:
Mørbraden afpareres for sener og brunes på panden i smør, krydres og køles. Kyllingekød kommes i blender og køres sejt med salt, peber og æg og fløde tilsættes, blendes blank uden at skille. Den blanke fars røres i skål med hakkede krydderurter og lægges på den udrullede butterdej, sådan at den passer med længden på mørbraden. Rulles sammen og kommes på en smurt bageplade, pensles med æg og drysses evt. med blå birkesfrø. Bages i forvarmet ovn ved ca. 180° i 20-25 min. Skæres i skiver umiddelbart før servering. Må gerne være let rosa og skæres i repræsentative
skiver ved servering.
Sauce:
Sauterne eller anden Muscatvin kommes i varm gryde og koges ind til det halve, tilsættes vand, sennep og svinebouillon og indkoges til
det halve, herefter tilsættes fløden, indkoges igen og monteres med smør, jævnes evt., tilsmages med salt, peber og estragonblade i passende
stykker. Saucen skal være flødefarvet og kan evt. smages til med lidt dansk lynghonning. Giver ca. 1/2 ltr færdig sauce.
Serveringsforslag:
Retten kan serveres med kogte hvedekerner og rabarber-fersken kompot.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.8
(7 stemmer)
Opskriften er vist 15955 gange, og udskrevet 403 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider