Gratineret svinemørbrad

Gratineret svinemørbrad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
2 svinemørbrader (ca. 600 g)
2 dl.portvin
 salt
 peber
2 dl.bouillon
2 dl.piskefløde
300 g.broccoli
250 g.fennikel
1 stor porre
75-100 g.roquefort eller anden blåskimmelost
1 bdt.purløg
 
Opskrift:
Puds svinemørbraderne fri for sener og hinder. mariner dem gerne natten over, i så meget portvin, at de er dækkede. Tag mørbraderne op og tør dem let. Krydr dem med salt og peber og steg dem rosa (5-6 minutter) i lidt smør på en stegepande. Tag dem fra varmen. Bland portvinsmarinaden og bouillonen og kog det ind til ca. 2 dl. Tilsæt fløden og kog, til saucen tykner. Smag til med salt og peber. Skyl broccolien godt og del den i mindre buketter. Rens porren, del den på langs og skær den i mindre stykker. Skær fenniklen i kløfter. Damp grønsagerne netop møre i letsaltet vand. Sæt ovnen på grill. Læg grønsagerne i et ovnfast fad. Skær mørbraderne i ikke for tynde skiver og fordel dem over grønsagerne. Hæld lidt af saucen over og fordel osten over hele retten i et tyndt lag. Gratiner retten i ovnen i 8-10 minutter. Drys purløg over og server med kartofler eller pasta og resten af saucen.


karakterer:
Opskriften er vist 32008 gange,
og udskrevet 497 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Bodil, København  -  2010-01-08 23:21:32
Normalt finder jeg, at svinemørbrad er en uendelig trist spise. Men denne opskrift kan jeg godt finde på at genanvende.

Ida Marisen  -  2009-02-14 10:31:51
Super lækker - vi brugte selleri istedet for fennikel, det smagte skønt alligevel...

Anne-Marie  -  0000-00-00 00:00:00
Dejlig! Har lige lavet retten for anden gang. Hvis man ikke ønsker at spise rødt svinekød, bør det stege noget længere på panden end i opskriften.

Mogens Kristiansen  -  0000-00-00 00:00:00
Fantastisk velsmagende. A++++++. Jeg brugte Gorgonzola ost istedet. Drik en Copertino rødvin til.