Svinemørbrad med tomat, champignon og bacon

Svinemørbrad med tomat, champignon og bacon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Svinemørbrad med tomat, champignon og bacon, billede 4 Svinemørbrad med tomat, champignon og bacon, billede 1 Svinemørbrad med tomat, champignon og bacon, billede 2 Svinemørbrad med tomat, champignon og bacon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
0.5 tsk. Paprika
2 spsk. Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
6 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
250 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
20 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 dl. Kaffefløde 9% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Kødet gnides med hvidløg, drysses med paprika og brunes i margarine i en gryde. Varmen dæmpes, vand tilsættes, og kødet steges i 15 minutter, hvorefter det tages op, skæres i tykke skiver, og kommes i et ovnfast fad.

Tomaterne skoldes, flås og lægges ved siden af kødet i fadet. Champignon skæres i skiver, svitses og kommes i fadet.

Margarinen smeltes i en gryde. Mel røres i, fløde og stegesky tilsættes lidt ad gangen under piskning. Sovsen koges i 5 minutter, smages til med salt og peber, hvorefter den hældes i fadet. Til sidst lægges bacon skiverne øverst og fadet stilles i ovnen ved 200 grader C i 30 minutter.


karakterer:
Opskriften er vist 54988 gange,
og udskrevet 1443 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7779 (1852 kcal)
KJ pr. Pers. 1944 (463 kcal)
Vægt ialt 1940 gram
Vægt pr. Pers. 485 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 401 KJ (95 kcal)
Protein 8.5 gram
Fedt 5.6 gram
Kulhydrat 3.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2016-07-01 19:57:06
hvorfor margarine? Det bruges da ikke mere.

Ben  -  2009-01-16 22:52:34
Jeg har næsten lige skrevet stort set samme opskrift ind for et par dage siden. Jeg har ikke set din opskrift herinde før nu, så det er altså ikke fordi jeg er ude efter at kopierer den fra dig. Jeg beklager fejlen.

marlene  -  0000-00-00 00:00:00
den er god nok.. smager dejligt

mr.d  -  0000-00-00 00:00:00
viking- get a life

Vikingen  -  0000-00-00 00:00:00
Hvis man ikke har champingnon, kan de erstates med squash og rød pebber (eller andre grønsager) i tern, hvilket giver en ekstra sund og frisk variant.