skalotteløg hakket (eller et lille løg) 2 skalotteløg hakket (eller et lille løg)
3
spsk.
hakket citrongræs 3 spsk. hakket citrongræs
1
spsk.
sukker 1 spsk. sukker
1
spsk.
fiskesauce 1 spsk. fiskesauce
salt salt
peber peber
350
g.
svinemørbrad skåret i tynde skiver 350 g. svinemørbrad skåret i tynde skiver
2-3
spsk.
olie 2-3 spsk. olie
2-3
stilke
bladselleri skåret i tynde skiver 2-3 stilke bladselleri skåret i tynde skiver
125
g.
strå-svampe skåret midt over på langs (kan købes på dåse) 125 g. strå-svampe skåret midt over på langs (kan købes på dåse)
4
små friske røde chilier befriet for kerner og hakket fint 4 små friske røde chilier befriet for kerner og hakket fint
2
forårsløg fintsnittet 2 forårsløg fintsnittet
1
spsk.
soyasauce 1 spsk. soyasauce
0.5
dl.
bouillon 0.5 dl. bouillon
2
tsk.
maizenamel 2 tsk. maizenamel
Pynt: Pynt:
korianderkviste korianderkviste
Opskrift:
Stød hvidløg, løg og citrongræs til en pasta i en morter. Kom massen i en skål og rør den med sukker, fiskesauce samt salt og peber. Bland det grundigt og kom så mørbradskiverne i og vend dem rundt, så de bliver dækket af blandingen. Lad dem marinere i ca. 30 minutter.
Varm olien i en wok eller på en stegepande og lynsteg mørbradskiverne i 2 minutter. Tilsæt bladselleri, svampe, chilier, forårsløg og soyasauce - lynsteg i yderligere 2 - 3 minutter. Skyl marineringsskålen med bouillon, hæld det i wokken og bring det i kog. Rør maizenaen ud i lidt vand og jævn saucen med den. Pynt retten med korianderkviste og server den straks med en portion varme ris.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.8
(6 stemmer)
Opskriften er vist 14406 gange, og udskrevet 370 gange.
Kommentarer
Mogens - 2015-03-09 19:23:24 Brug højest 2 chilier små stærke, og dine gæster vil, som mine, kalde det her for stor kokkekunst😃
Lækker opskrift.
Beth - 0000-00-00 00:00:00 Smager virkelig godt! Jeg brugte et glas bambusskud og lidt sellerisalt, da jeg ikke kunne opdrive bladselleri i butikkerne den dag.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider