Svinekød med citrongræs

Svinekød med citrongræs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Oprindelsesland : Vietnam

VietnamKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 fedhvidløg hakket
2 skalotteløg hakket (eller et lille løg)
3 spsk.hakket citrongræs
1 spsk.sukker
1 spsk.fiskesauce
 salt
 peber
350 g.svinemørbrad skåret i tynde skiver
2-3 spsk.olie
2-3 stilkebladselleri skåret i tynde skiver
125 g.strå-svampe skåret midt over på langs (kan købes på dåse)
4 små friske røde chilier befriet for kerner og hakket fint
2 forårsløg fintsnittet
1 spsk.sojasauce
0.5 dl.bouillon
2 tsk.maizenamel
 
 Pynt:
 korianderkviste
 
Opskrift:
Stød hvidløg, løg og citrongræs til en pasta i en morter. Kom massen i en skål og rør den med sukker, fiskesauce samt salt og peber. Bland det grundigt og kom så mørbradskiverne i og vend dem rundt, så de bliver dækket af blandingen. Lad dem marinere i ca. 30 minutter.

Varm olien i en wok eller på en stegepande og lynsteg mørbradskiverne i 2 minutter. Tilsæt bladselleri, svampe, chilier, forårsløg og soyasauce - lynsteg i yderligere 2 - 3 minutter. Skyl marineringsskålen med bouillon, hæld det i wokken og bring det i kog. Rør maizenaen ud i lidt vand og jævn saucen med den. Pynt retten med korianderkviste og server den straks med en portion varme ris.





karakterer:
Opskriften er vist 15676 gange,
og udskrevet 393 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-03-09 19:23:24
Brug højest 2 chilier små stærke, og dine gæster vil, som mine, kalde det her for stor kokkekunst😃 Lækker opskrift.

  -   2005-01-01 01:01:01
Smager virkelig godt! Jeg brugte et glas bambusskud og lidt sellerisalt, da jeg ikke kunne opdrive bladselleri i butikkerne den dag.