Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Svinekød med citrongræs

Antal: 4 Portioner

Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød

Svinemørbrad i stykkerOprindelsesland : Vietnam - Vietnamesisk - Vietnamesiske

Kilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :





Ingredienser:
2 fedhvidløg hakket
2 skalotteløg hakket (eller et lille løg)
3 spsk.hakket citrongræs
1 spsk.sukker
1 spsk.fiskesauce
 salt
 peber
350 g.svinemørbrad skåret i tynde skiver
2-3 spsk.olie
2-3 stilkebladselleri skåret i tynde skiver
125 g.strå-svampe skåret midt over på langs (kan købes på dåse)
4 små friske røde chilier befriet for kerner og hakket fint
2 forårsløg fintsnittet
1 spsk.soyasauce
0.5 dl.bouillon
2 tsk.maizenamel
 
 Pynt:
 korianderkviste
 


Opskrift:

Stød hvidløg, løg og citrongræs til en pasta i en morter. Kom massen i en skål og rør den med sukker, fiskesauce samt salt og peber. Bland det grundigt og kom så mørbradskiverne i og vend dem rundt, så de bliver dækket af blandingen. Lad dem marinere i ca. 30 minutter.

Varm olien i en wok eller på en stegepande og lynsteg mørbradskiverne i 2 minutter. Tilsæt bladselleri, svampe, chilier, forårsløg og soyasauce - lynsteg i yderligere 2 - 3 minutter. Skyl marineringsskålen med bouillon, hæld det i wokken og bring det i kog. Rør maizenaen ud i lidt vand og jævn saucen med den. Pynt retten med korianderkviste og server den straks med en portion varme ris.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (6 stemmer)

Opskriften er vist 12254 gange,
og udskrevet 322 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Svinekød med citrongræs

Mogens  -  2015-03-09 19:23:24
Brug højest 2 chilier små stærke, og dine gæster vil, som mine, kalde det her for stor kokkekunst😃 Lækker opskrift.

Beth  -  0000-00-00 00:00:00
Smager virkelig godt! Jeg brugte et glas bambusskud og lidt sellerisalt, da jeg ikke kunne opdrive bladselleri i butikkerne den dag.