Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Mørbrad medaljoner

Mørbrad medaljoner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :



Ingredienser:
2 mellemstore svinemørbrad
12 skiverbacon
1–2 løg (finthakket)
1 stor spsk. Dijonsennep
 salt
 peber
50 g.smør
1000 g.aspargeskartofler
 
 Sauce:
100 g.gorgonzola ost
40 g.danablu ost
3 dl.piskefløde
1–2 spsk.grønne Madagaskar peberkorn
1 bdt.persille (finthakket)
 
 Salat:
4 appelsiner
1 stort rødløg (finthakket)
 
Opskrift:
Mørbraden befries for hinder og sener og skæres i 2 cm tykke skiver. Mørbrad stykkerne stryges med sennep på alle sider og drysses med salt og peber, hvorefter baconskiverne vikles rundt om kanten – brug eventuelt en tandstik til at holde baconen på plads. Medaljonerne lægges i et smurt ovnfast fad, og det finthakkede løg lægges imellem medaljonerne. Fadet sættes i en forvarmet ovn ved 250 grader i ca. 25 minutter.

Sauce:
Flødes opvarmes let og begge oste smeltes heri. De vaskede madgaskar peberkorn tilsættes. Den hakkede persille kommes i saucen. Saucen hældes først i fadet til medaljonerne, når de 25 minutter er gået, og fadet sættes derefter i ovnen i yderlig 10 minutter.

Aspargeskartoflerne koges, pilles og skæres i skiver. Herefter lægges de i et smurt ildfast fad. Der lægges smørklatter ved kartoflerne, og der drysses med groft køkkensalt inden fadet sættes i en 250 grader varm ovn i ca. 10 minutter.

Salaten:
Appelsinerne skrælles og rensen for hvidt skind og kerner. Appelsinkødet skæres i skiver. Lægges på et serveringsfad, lagvis med rødløg imellem.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (9 stemmer)

Opskriften er vist 31638 gange,
og udskrevet 647 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Skafferen  -  2019-08-28 20:09:04
Man kan ikke smage persillen, når den har været opvarmet så længe.

  -  2010-10-25 16:08:04
jep, det er så fantastisk dejlig en ret.. har lavet den selv 2 gange..og fået den serveret til en nytårsaften, og en venneaften... salaten til er absolut lige prikken over i et!( har heller aldrig fået den uden, selvom det er et pokkers bøvl at `befri de appelsiner for hinder..)

Beth  -  2010-07-26 11:12:10
God opskrift. Passer sig selv i ovnen. Vend mørbraden en gang midt i bagetiden. Husk der skal være plads mellem medaljonerne så baconen kan blive sprød. Jeg lavede en sovs med champignon og løg. Opskriften er til fire personer.

gitte  -  2008-10-07 17:48:22
fik den første gang for 8 år siden. har drømt om den lige siden! fandt den igen her på siden, og serverede det en nytårsaften (for det er faktisk rigtig festmad!)..og den var mindst ligeså god som jeg huskede.

Gry  -  2007-01-19 08:27:22
Tak for denne super opskrift

Grethe K  -  0000-00-00 00:00:00
Alletiders opskrift, det smagte bare SÅ godt. Den vil jeg gemme og bruge igen og igen.