pakke frossen lever og spæk 1 pakke frossen lever og spæk
2
spsk.
smør 2 spsk. smør
3
spsk.
hvedemel 3 spsk. hvedemel
2.5
dl.
mælk eller fløde 2.5 dl. mælk eller fløde
2
spsk.
worcestershiresauce 2 spsk. worcestershiresauce
1
bouillonterning 1 bouillonterning
2
spsk.
HP-sauce 2 spsk. HP-sauce
2
tsk.
soja 2 tsk. soja
1
løg 1 løg
2
æg 2 æg
1
tsk.
salt 1 tsk. salt
0.5
tsk.
sort peber 0.5 tsk. sort peber
1
tsk.
mild paprika 1 tsk. mild paprika
1
knsp.
allehånde 1 knsp. allehånde
Opskrift:
Smelt smør i en tykbundet gryde, rør mel i og lad det syde lidt uden at brune. Spæd med mælk/fløde og bouillonterning. Kog opbagningen godt igennem under omrøring. Rør kryddersauce, revet læg og krydderier i.
Tag gryden af varmen. Rør leverblandingen i og til sidst de sammenpiskede æg.
Hæld blandingen i en stor eller flere små skåle/foliebakker. Bag postejen i ca. 1 time med 175 graders varme på ovnens nederste ribbe.
Tips:
Portionen er beregnet på en pakke leverblanding, der indeholder 300 gram hakket lever og 200 gram hakket spæk. Læg pakken til optøning.
Leverpostejen kan også fryses ubagt, skal så bages i ca. 1 time 15 minutter. Bagt leverpostej som har været frossen, har tilbøjelighed til at smuldre.
Smager bedst lun - på franskbrød, med bacon og rødbeder eller agurk.