Hvidkålskuren - Suppekuren - Slankesuppe

Hvidkålskuren - Suppekuren - Slankesuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Hvidkålskuren - Suppekuren - Slankesuppe, billede 4 Hvidkålskuren - Suppekuren - Slankesuppe, billede 1 Hvidkålskuren - Suppekuren - Slankesuppe, billede 2 Hvidkålskuren - Suppekuren - Slankesuppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1800 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
300 gram Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1000 gram Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
2000 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
   
2 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
2 Kødextrakt. terning 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
   
30 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Skær grøntsagerne i små eller mellemstore stykker og læg dem i en stor gryde sammen med tomaterne og kyllinge-kraftterningerne. Tildæk med vand. Lad det koge i ca. 10 minutter, skru derefter ned for varmen og lad suppen simre til den er færdig.


REGLER:
For at denne kur skal virke efter "Forskrifterne" er det vigtigt du overholder visse regler.

INGEN alkohol da det indvirker direkte på forbrændingen af det fedt du har i kroppen. Vent MINDST 24 timer efter du har indtaget alkohol til du begynder på kuren.

INGEN kulsyreholdige sodavand (Inkludere dansk vand og andre kalorielette sodavand)

Drik kun vand, usødet te, kaffe uden sukker og fløde, usødet frugtjuice ( her er juicerne fra rynkeby rigtigt gode bla. Morgenjuicen og 16 forskellige frugter) og skummetmælk.

IKKE noget mad der er tilberedt i olie-smør eller andre fedtstoffer, brød eller andre produkter indeholdende mel, sukker eller sødemidler af nogen art.


Dag 1:

Spis kun suppen og frugter. Du kan spise alle slags frugter på nær bananer. Honningmeloner og vandmeloner har et lavere kalorieindhold end de fleste andre frugter og er især anbefalet. HUSK: Drik kun frugtjuice eller vand.


Dag 2:
En dag med kun grøntsager. Spis suppen med tilhørende friske grøntsager til du ikke kan spise mere. Spis grøntsagerne rå, dampet, grydestegt i kraften fra suppen, men tilbered uden brug af smør eller lignende. Spis fortrinsvis salat af enhver art men undgå grønærter, bønner og majs. Spis grøntsagerne sammen med suppen (eller spis dem gerne som mellemmåltid, her er gulerødder og agurker formidable). Til aften må du belønne dig selv med en stor bagt kartoffel ( Eller flere små halv-bagte evt.) ned lidt smør eller olivenolie hvis ønskes.


Dag 3:
Dagen i dag er en kombination af de to foregående. Spis al den suppe du kan, frugt (på nær bananer) og grøntsager. INGEN bagt kartoffel i dag.


Fremskridt efter 3 dage:
Hvis du har spist i henhold til ovenstående de sidste 3 dage og ikke har snydt, vil du på nuværende tidspunkt have tabt dig mellem 2,5 og 3,5 kilo!


Dag 4:
Spis kun suppen og bananer, og drik kun skummetmælk og vand i dag. Du kan spise op til 3 bananer, drikke 2 glad skummetmælk og så meget vand du vil. Bananer har et højt kalorie- og kulhydratindhold og calcium som erstatter trangen til søde sager.


Dag 5:
I dag er steak/Kylling/fisk - tomat dag. Du må spise op til 350 gram rent kød og op til 6 friske tomater ( eller tilsvarende vægt i dåsetomater). Prøv om muligt at drikke 6-8 glas vand for at skylle urinsyren ud af kroppen. Spis suppen MINDST en gang i dagens løb.


Dag 6:
I dag er steak/kylling/fisk - grøntsags dag. Spis alt det rene kød og grøntsager du vil i dag. Du kan endda spise op til 2 eller 3 steaks, hvis du ønsker, med grøntsager (Minus grønærter, bønner og majs) men ingen bagt kartoffel. Spis suppen MINDST en gang i dagens løb.


Dag 7:
Spis kun brune ris (natur ris), usødet frugtjuice og grøntsager. Ingen: Spis så meget du kan. Vær sikker på at indtage suppen MINDST en gang i dagens løb.


RESULTAT efter 7 dage:
Efter afslutningen af den 7. dag, hvis du ikke har snydt, vil du nu have tabt dig mellem 5 og 8,5 kilo. Hvis du har tabt dig mere end 7,5 kilo så afhold dig fra diæten i 2 fulde døgn før du starter forfra igen. Denne syv dages "kur" kan bruges så ofte du vil så længe du lytter til din krop.


Motion:
Det er i ugens løb en god ide at bevæge sig en del. Kuren tillader ikke hård fysisk træning da du så tapper dig selv for energi men en god lang cykeltur i moderat tempo eller en god lang gåtur. Lidt ekstra havearbejde eller rengøring og lidt færre timer foran tv'et hjælper dit vægttab. Sørg for hele tiden at få væske på den måde sørger du for at dit vægttab ikke er væsketab.

Tips:

Denne diæt er oprindeligt for overvægtige hjertepatienter, som skal tabe sig i vægt hurtigt som forberedelse til operation.


Denne diæt er hurtig og fedtforbrændende og hemmeligheden er at du forbrænder flere kalorier end du indtager. Den vil rense din krop for urenheder (Har man en tendens til maveproblemer er den rigtig god mod dette) og give dig en følelse af velbehag.


Diæten koncentrere sig om en daglig indtagelse af en let tilberedelig " Fedtforbrændende suppe" lavet af grøntsager og kraften fra kyllinger.


Den fedteforbrændende suppe kan indtages på hvilket som helst tidspunkt sult føles. Spis så meget af den, som du ønsker og HUSK at jo mere du spiser af denne suppe jo mere vil du tabe i vægt!


NOTER VENLIGST:
I kuren skal du på visse dage spise steaks. Altså oksefilet MEN det kan erstattes med kylling/kalkun så længe man sørger for at den er kogt eller lavet i ovn(grillet) og skindet er fjernet. Du kan også erstatte en af steakdagene med dampet fisk hvis det ønskes.


karakterer:
Opskriften er vist 788880 gange,
og udskrevet 38359 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (916 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8566 (2039 kcal)
KJ pr. Portion 8566 (2039 kcal)
Vægt ialt 8920 gram
Vægt pr. Portion 8920 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 96 KJ (22 kcal)
Protein 1.0 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 5.1 gramNæringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Mariann Jensen Maribo   -  2022-10-15 17:08:20
Den virker som et boost til vægttab. 14 dage og der var tabt 8 kilo. Der efter har jeg spist meget forskelligt snittet spidskål, Snackpeber, agurk,tomater, blomkål ectr. Og magert kød fisk, kylling, kalv. Har efter halvanden måned tabt 15 kilo. Men ingen sodavand til daglig, en belønning engang imellem. Kun slik hvis man skal forkæles ved at have nået et mål. Skal man tabe meget, skal man være motiveret for sin egen skyld og ha taget en fast beslutning. Det er oppe i ens hoved mønstret, skal ændres 😊 Når jeg syntes det skal ha et skub i den rigtige retning tager jeg 7 dage, så går det på den måde. Håber det kan inspirere andre til at gøre noget godt for sig selv derude 😉😊🤗

  -  2022-01-15 06:44:28
God kur til en starter, jeg tilsatte frisk gurkemeje denne gang og ingefær, og så et glas til tapas stæk smag, så smagte suppen stærkt.

G Frederiksen  -  2021-11-18 11:35:51
Ok 5 til 8 kg er godtnok overdriven. Jeg fulgte denne plan fuldstændig nøjagtigt og tabte mig kun 3 kg. Men tilgengældt har jeg ikke følte mig mere frisk og havde energi som jeg føler at jeg ikke har haft i rigtig lang tid. Så jeg vil højt anbefale denne kur til dem som synes at de trænger til at ryst posen og udrens deres krop og tabe sig lidt langsomer end beskrevet her. helt personligt synes jeg at dag 7 var det sværest den brun ris er bare ikke mig så jeg blændt det i suppen men det hjælp ikke ret meget. Men det er sevfølige personlig smag og behage

Christian  -  2021-10-06 20:09:03
Synes ikke at suppen har noget kraft eller smag ift opskriften. Ydermere er opskriften tvetydig ift hvad man må drikke... Øverst står der vand, usødet the, kaffe mm. Men på de uspecificeret dage er det anderledes.

Henrik  -  2021-09-12 14:29:20
Jeg har brugt kuren før. Den virker fantastisk. Jeg tilsætter altid chilli. Er det kun til mig, så er suppen stærk, er det en deler, lidt chilli og så pulver i egen tallerken. Det øger helt gratis forbrændingen.

Mutti  -  2021-05-17 06:15:14
Dejlig suppe, men her på 6.dagen/morgen, har jeg ikke tabt e1 gram og min mand har tabt 1 kilo - ret skuffende, men vi holder et par dages pause når kuren er slut og så prøver vi én gang til.

Camilla  -  2021-01-01 21:48:56
Er det kun det man spiser eller må man spise morgenmad

Christa  -  2020-11-25 21:44:09
Det er en skøn suppe, smager godt, jeg tilsatte gurgemaje, det giver en stærk smag, syntes det er en god buster, til at komme igang med at ændre vaner, og man ser hurtigt resultater, føler jeg får så meget god energi.

Lone  -  2020-09-22 11:57:17
I skal prøve lchf kuren istedet for, går hurtig og du må spise

Birthe Knudsen  -  2020-09-02 18:43:13
Vi har tidligere anvendt kuren med held jf. tidligere kommentar. Er der i op-skriften angivet i de korrekte mængder? De færreste har så stor en gryde og heller ikke kølekapacitet nok med få andre ingredienser i køleskabet, så risikoen er at få gammel eller gæret suppe. Forslag: tilpas opskriften efter antal deltagere, gryde, kølekapacitet og gerne til et par dage. Den kendte behandler Maurice Mességué skrev i "Naturen har altid ret", at måtte kan kun anvende 3 ingredienser, så blev det løg, hvidløg og hvidkål, - og hans vejledning har jeg selv med held anvendt i en lang proces mod et bedre helbred. Kommentaren om at det er farligt at mangle kød: Når vi får mindre kød, så holder kroppen selv den for kød "vitale byggeklods" tilbage og genbruger den. Store dele af verdens befolkning får aldrig protein fra dyr og ligeså vegetarer og veganere. Men man skal sikre sig at være dækket ind med b -vitamin og især B vitamin, da man ellers kan få mangelsymptomer - søg på f.eks. "b -vit. og vegetar".

Arbu  -  2020-07-04 23:46:32
Må man bruge salt og peber

Henriette S.  -  2020-05-07 10:30:54
Hey 😀 Jeg har været på kuren mange gange gennem årene. jeg synes det er en rigtig god kur, og overskuelig at lave, og handle ind til . Før i tiden tabte jeg 5 kg på en uge. Det går lidt langsommere med alderen fordi forbrændingen er faldet. Har tabt ca. 1 1/2 kg de første 4 dage, og er tilfreds hvis det blir 2 1/2 kg på en uge. Starter kuren en lørdag så kan jeg spise alm sund mad denne weekend og. så starte en uge mere fra på mandag 😁😋 Har fundet denne opskrift som jeg synes er den bedste jeg har prøvet: Suppekur opskrift 2 10 liter ½ hvidkålshoved 1 stor dåse flåede tomater eller 500-800 gram Mindst 3 store grønne løg 2 dåser grønne bønner eller friske 1 kg gulerødder 2 grønne peberfrugter 1 bundt bladselleri 6 stk. bouillonterninger (fedtfri) 1 dåse oksekødsfond (suppe) uden fedt 1 pk. tomatsuppe 1 glas tacosauce – findes hot eller mild Prøv at lægge mærke til jeres hud i ansigtet allerede efter 1. uge. Den blir så flot og frisk 😁☀️😘 Rigtig go fornøjelse til alle 🤞

rasmus   -  2020-02-11 11:12:33
Suppeopskriften er oprindelig for patienter som skal tabe sig hurtigt, men da den er vanddrivende taber man mest væske og altså ikke fedt, med mindre man træner ved siden af også. dog er det altid sundt med masser af grøntsager. Man skal bare ikke tro at man kan nøjes med at spise sig tynd.

Kristian  -  2019-11-06 12:09:11
Må man komme salt i.

Birgit  -  2019-07-29 01:34:55
Mangler nu kun 7. dag, med ris og grønsager. Har overholdt de anvisninger der er beskrevet for hver dag- men stort set ikkd tabt mig endnu! De færste dage tabte jeg mig ca 2 1/2 kilo, men det er åbenbart kommet på igen, for vægtes viser det samme som ved start af kuren! Ksn det være den dampede laks, eller torskefilet, der har birket modsat af planen? Er meget skuffet over det resultat- kan jo ikke indhente ret meget på den sidste dag😔👎

Susan  -  2019-03-13 14:13:54
Er der nogen der ved om det er ok at gå på hvidkålskuren hvis man lider af diabetes 1 ?

Hanne  -  2018-01-24 16:50:40
Hvor længe kan en portion holde dig på køl?

  -  2018-01-24 16:49:25
Holdbarhed på suppen. Kan det holde sig på køl i en uge eller skal evt halvdelen fryses?

Henriette   -  2016-04-14 16:45:47
Jeg har nu været på kuren siden i søndags i alt 5 dage og har fulgt kuren, Jeg Fik I 2012 en go operation, og hat for 7 smart 8 Mdr sides fået en Datter... Så Der we 8 kg Jeg skal at med... Jeg har Værksted på vægten Og har kun tabs mig 1 kg?? På 5 Dage?? Forstår Det ikke??

Miss marianne  -  2016-03-30 14:54:52
Jeg startede på kuren i dag har 35kg jeg skal have tabt. Skal til konfirmation om 3 uger. Håber tabt Ca 10-15kg inden ved give den gas. Og ik snyde. Har 2md til tabe mig. Regner med køre kuren hele april md.

Line  -  2016-03-29 19:09:13
Hej folkens jeg vil nemlig gerne tabe mig de 7kg der men jeg har lige et lille spørgesmål! hvor mange skåle spiser i af denne suppe om dagen ?????

PBE  -  2016-02-13 12:05:18
Hejsa. Så er jeg på 6.dagen i suppekuren. Synes det har været hårdt , men resultaterne er derefter, p.t. har jeg tabt 4 kilo. Jeg snupper en uge mere, for så har jeg min nye kostplan klar og så vil jeg gå over på den. der må jeg spise 1500kcal om dagen,har tabt 12 kg på den. De er IKKE tage på igen. Så når jeg er færdig på suppekuren om en uge , så håber jeg på at jeg opnår mit vægttab på 20 kg inden for det sidste år, startede med kostomlægning i april 2015. Suppekuren er et godt spark til at komme igang og den virker, men det er ikke sundt at være på den for længe, så tærer den simpelthen på dine indre organer !!!! Max 14 dage, vil jeg anbefale. Jeg har brugt det redskab at veje mig hver dag , på den måde kunne jeg se at jeg tabte mig hele tiden , det fastholdte mig og min styrke og så har jeg hele tiden taget 1 dag af gangen, og tænkt , det er kun få dage ud af hele dit liv! Jeg KAN , jeg VIL og jeg SKAL!!!!! go fornøjelse

Lasse'gutten  -  2016-02-01 16:18:53
Må man alle dage spise ligeså meget suppe man vil, og også hvis man tror man blir nødt til måske at lave ny portion?

Njf Grl  -  2015-12-12 02:09:31
Hvordan opbevarer jeg suppen???

Anja Ane  -  2015-11-03 21:20:31
Kan det holde i de 7 dage uden at blive for gammel?

Jens  -  2015-08-06 02:03:09
jeg var på kuren i 2006 i 14 dage og tabte 12 kilo og fik lavet en gastrisk bypass og tabte ialt 75 kilo på et år og fik fjernet 2 kilo maveskind kan kun anbefales jeg spiste suppe ,grøntsager, og frugt hver dag og kogt kylling eller kalkun i de 14 dage så det er bare at prøve sig frem og gik 5 km stavgang hver dag det forøger også ens forbrænding så bare klø på.

Pige  -  2015-04-09 23:31:03
Skal man også træne imens man tager kuren?

Tine  -  2015-03-16 09:29:37
Jeg taber mig altid de ca. 5 kg efter 7 dage på kuren, og jeg tager dem ikke på igen. Formidabel måde at kickstarte et vægttab eller hvis man lige skal en kjole/buksestørrelse ned inden fest. Jeg putter lidt salt i suppen udover bouillonen og jeg erstatter skummetmælken på dag 4 med kærnemælk og laver en banan-shake. Det fungerer stadig :)

Mutti  -  2014-05-21 07:14:19
Til SJ: Det kan umuligt gøre nogen forskel, hvis du laver suppen efter opskriften (uden hvidkål), og tilføjer hvidkålen rå hver gang du tager en tallerkenfuld.

Sj  -  2014-01-10 22:30:33
Startede på kuren Idag men kan simpelthen ikk få suppen ned.. Bare lugten a det kogte kål giver mig kvalme, :( i den forbindelse er jeg interesset i at vide om i tror man kan spise indgredienserne rå og stadig opnå samme effekt? :)

Kay  -  2013-10-23 23:25:24
Det er jo tæt på væskemanipuleringskur.. Så selvfølgelig taber man sig enormt. Det er jo bare bundet vækse der bliver fjernet. Alt vægten kommer jo tilbage så snart man ryger tilbage på almindelig kost! 1kg fedt tilsvarer 7000kcal - på 7.5 dag svarer det til over 50.000kcal. I samme periode vil en typisk moderat aktiv kvinde formentlig maksimalt have forbrændt ca 17.500kcal. Så for gud skyld mennesker - det er jo væske. Når i samtidig går i ekstremt kalorieunderskud vil kroppen gå i "panik" og tro der er krise og begynde at kæmpe for overlevelse, hvilket betyder at den gør alt hvad den kan for at beholde sit fedt. Jeg kan tale af erfaring da jeg før jeg fik personlig træner og kostplan selv "legede" lidt specialist omkring min kost og indtog 1500kcal om dagen med et meget aktivt træningsprogram. resultatet var at jeg næsten ingen fedt smed. Så blev det anbefalet at sætte kosten op til ca 2500kcal om dagen (min krop bruger ca 2000kcal om dagen i hvile) Da jeg gjorde dette stoppede min krop med at tro at der var krise og kiloene (fedt vel at mærke) begyndte at flyve af samtidig med at min muskelmasse steg.. Så utrolig nok skulle jeg ØGE mit indtag med 1000kcal(!) om dagen for at tabe mere fedt.. Så lad nu være med at tro det er godt varigt vægttab af dette!

sissie  -  2013-07-01 19:04:07
Så skal kuren prøves igen, vil smide nogen kg. Har været på kuren før, så håber jeg er lige så stanhaftig denne gang...

Christian.   -  2013-04-15 13:24:46
Så er jeg startet på denne kur. dag et er halvt overstået .. :) Suppen er godt nok ikke det bedste jeg ved, men det ryger ned med masser af hvidløg. Holder de næste dage denne side opdateret med mine erfaringer.

Gitte  -  2013-01-08 12:54:29
Må man putte salt i?+ Nu tænker jeg ikke overdrevet meget men en lille smule.??

Mille  -  2012-12-26 23:49:08
Jeg har set kuren på mange måder. Sidst jeg prøvede den måtte man gerne drikke light sodavand hver dag. Og kun mælk 4. Dag. Jeg er netop startet og har bestemt at prøve at drikke light sodavand. Min gulerod for at kunne klare det. Andre der har tabt sig selvom de har drukket light sodavand?? Og til alle jer der sviner kuren til og anbefaler en kostomlægning i stedet.... Klart.... Men hvad laver i så inde på denne opskrift og hvorfor i alverden gider i læse alle disse kommentarer ? Jeg bruger kuren som udrensning og kick start til en kostomlægning.

bjarne  -  2012-10-12 13:54:53
4 dage minus 7kg fra 102.8 kg til 95.8 kg

  -  2012-09-20 13:03:23
kan det hele være i en suppegryde

Mathias  -  2012-09-17 17:19:57
Må man godt erstatte Steaks med svinekottelet? :-)

  -  2012-08-17 12:45:00
Hvis man fortsætter kuren mere en 7 dage, vil jeg stærkt anbefale at man tager en fri dag derimellem, hvor man spiser alt det man vil. Ellers vil ens metabolisme falde drastisk med tiden, og man tager megetnemt på.

Jeannet  -  2012-07-29 11:48:59
Hej allesammen. Jeg er ti år gammel, snart elleve og jeg skal til at prøve den her kur. Jeg glæder mig sindssygt meget, og starter i morgen eller i over morgen ;)))

anne  -  2012-06-19 14:58:01
husk endelig at putte frisk chili og karry i ! og forårsløg i stedet for løg. grønne bønner er os en god ide! hvad med masser af gulerødder? hvad med noget kinesisk tomatsuppe? put endelig det i!

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her