Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Bondekager er traditionelle svenske julesmåkager

Bondekager er traditionelle svenske julesmåkager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 80 stk.

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Sverige

SverigeFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :



Ingredienser:
200 g.smør
200 g.sukker
3 spsk.lys sirup eller ahornsirup
75 g.mandler
300 g.hvedemel
8 g.potaske
 
Opskrift:
Blend smør, sirup og sukker sammen i en foodprocessor. Tilsæt mandlerne, der ikke skal smuttes, og hak dem med. Hæld dejen over i en anden skål og sigt melet i. Rør potasken ud i lidt vand og hæld det i dejen. Rul dejen til en 4 cm tyk pølse (hvis dejen er blevet for blød lægges den i køleskabet et kvarters tid og rulles til en pølse, når den er blevet kold). Lad pølsen hvile i køleskabet til næste dag. Sæt ovnen på 180 grader. Skær pølsen i skiver på ca. 3 mm. Læg kagerne på en plade med store mellemrum, da de flyder en del ud. Bag dem midt i ovnen til de er blevet gyldne, det tager ca. 10 minutter. Køles ned og lægges i en dåse...

Tips:

Når kagerne er nybagte vil de være helt sprøde men efter lidt tid bliver de seje, og det er sådan de skal være


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (37 stemmer)

Opskriften er vist 28552 gange,
og udskrevet 439 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

runa  -  0000-00-00 00:00:00
er lækre smager fantastisk er nemme at lave ja alt godt her fra