Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Lammeboller med appelsinglacerede gulerødder

Lammeboller med appelsinglacerede gulerødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 Fars:
400 g.hakket lammekød
3-4 spsk.hvedemel
3 dl.mælk
1 æg
1 lille finthakket løg
1 fedpresset hvidløg
2 tsk.salt
 lidtfriskkværnet peber
 
 Sauce:
5 dl.af suppen eller bouillon
15 g.smør
2 spsk.hvedemel
2 spsk.klippet dild
 
 Gulerødder:
500 g.gulerødder
15 g.smør
1 tsk.salt
2 spsk.sukker
1 spsk.hvidvinseddike
0.5-1 dl.presset appelsin
 
 Tilbehør:
 ris eller nybagt brød
 
Opskrift:
Farsen røres sammen. En gryde med vand koges op. Farsen formes til boller med en spiseske. Et lag boller kommes i vandet én ad gangen. Bollerne koges indtil de er gennemkogte og tages op med en hulske. Resten af farsen formes og koges til boller. Bouillonen koges op i en gryde. Smør og hvedemel røres sammen til en smørbolle og kommes i gryden. Saucen koges under omrøring i 5 minutter. Dilden kommes i saucen. Der smages til med salt og peber. Gulerødderne halveres og skæres i 1 cm. tykke stave, som svitses i smør på en pande og drysses med salt. Sukker drysses over og smeltes. Hvidvinseddike og appelsinsaft tilsættes. Gulerødderne koge møre, men ikke bløde under låg i ca. 5 min.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 4500 gange,
og udskrevet 111 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu