Lammetagine med svesker og mandler

Lammetagine med svesker og mandler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
800 g.lammekød i tern
2 finthakkede løg
2 fedhakket hvidløg
4 spsk.olivenolie
 salt
1 tsk.spidskommen
1 tsk.stødt ingefær
1 tsk.paprika
1 tsk.safran
1 spsk.smør
2 ds.flåede tomater 450 g
2 spsk.akaciehonning
1 tsk.tørret knust chili
12 store tørrede svesker
 kogende vand
 revet appelsinskal
1 Kanelstang
1 dl.frisk koriander
 couscous
 peberfrugt
 løg
 
Opskrift:
Bland løg, hvidløg, olivenolie, salt, spidskommen, ingefær, paprika og safran i en skål. Kom kødet ved og vend det rundt i krydderierne. Lad kødet trække i marinaden i mindst to timer i køleskab.

Kom smør, tomater og honning i en gryde. Krydr med lidt chili og lad saucen simre i ti minutter.

Brun lammekødet i en stor stegegryde ved kraftig varme. Hæld tomatsauce over, rør godt rundt og læg låg på gryden. Sæt gryden i ovnen ved 150 grader i ca. en time til kødet er mørt.

Læg sveskerne i en skål. Hæld kogende vand over, så de dækkes og lad dem trække i ti minutter.

Hæld en del af saucen fra kødet i en gryde, skum for fedt og tilsæt honning, appelsinskal, kanel og svesker. Kog sveskerne i femten minutter ved svag varme og under låg.

Kom svesker og sauce ved kødet sammen med koriander de sidste ti minutter af stegetiden.

Server retten med couscous, ovnbagte peberfrugter og løg.





karakterer:
Opskriften er vist 7949 gange,
og udskrevet 226 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-01-17 17:58:06
Hvor skal mandler bruges, det står ikke i opskriften, men som overskrift står der med mandler??????

  -   2008-04-07 20:45:54
Hvor er mandlerne?