Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Gelerand med får i mynte

Gelerand med får i mynte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Stegt/Kogt (Rester)

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
300 g.kogt fårekød
5 dl.fåresuppe
8 blade husblas
 salt
 peber
 persille
 frisk eller tørret mynte
 
Opskrift:
Kog lammeboven i vand, så det lige er dækket. Lad det koge og skum godt. Tilsæt salt og suppeurter og lad det koge, til boven er godt mør. Tag boven op og si suppen. Lad den helst stå køligt til dagen efter og pil fedtlaget af. Læg boven køligt natten over.

Skær kødet i små pæne tern. Det er lettere at få ternene pæne, når kødet er koldt.

Læg husblasen i blød i koldt vand i 10 minutter. Vrid den let op og smelt den i 2-3 dl opvarmet suppe. Rør resten af suppen i og smag til med salt og peber. Hæld ca. 1 cm gelé i bunden af en skyllet randform og lad det stivne.

Læg et enkelt lag fårekød i og klip persille og mynte over, så der bliver en fin, grøn kant i randen. Gør laget fast med lidt gelé, som også skal stivne. Fyld formen op med kød og hæld langsomt gelé over til formen er helt fyldt. Dæk med folie og stil formen koldt 3-4 timer eller allerbedst natten over.

Dyp formen i varmt vand, så geléen slipper. Vend randen ud på et fad og læg tomatbåde, agurketern eller andre friske grøntsager i midten.

Server med brød og en let creme fraiche sauce smagt til med lidt citronsaft og en anelse tør sennep og/eller carry. Man kan komme en anelse mayonnaise i saucen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 6534 gange,
og udskrevet 73 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu