Græsk påskelam

Græsk påskelam, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Spædlam

HøjtidPåske

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 spædlam på 4-5 kg.
 Salt
0.5 citron Saft heraf
4 spsk.Smør
1 hakket lammehjerte
2 hakkede lammenyrer
1 hakket løg
1 dl.ris
2 spsk.hakket persille
1 anelse kanel
 peber
2 dl.hønsebouillon
1 dl.rosiner trukket i tør hvidvin
2 dl.tomatjuice
 Nogle kvist frisk oregano
2 spsk.hakket krusemynte eller rosmarin
 
Opskrift:
Rens lammet både udvendig og indvendig. Tør det med en køkkenrulle. Gnid indersiden med salt og gnid derefter salt og citronsaft på lammets yderside. Varm smør op i en stor gryde og steg hjerte og nyrer, til de er let gyldne. Tilsæt løg, og steg til de er gennemsigtige.

Tilføj derefter ris, krydderurter, krydderier og bouillon. Lad det koge over svagt blus uden låg på gryden, indtil det meste af væsken er absorberet. Læg nu lå på og kog videre i tyve minutter. Rosinerne røres i.

Fyld denne blanding i lammet og sy åbningen til eller luk den med kødnåle.

Stegningen foregår over et roterende spid. Oreganikvistene bindes sammen og bruges som pensel, når kødet dryppes. Når kødet begynder at blive brunt, dryppes det med tomatjuice. Lammet skal steget over det glødende trækul i 1 ½-2 timer.

Det kan også anbringes på en bradepande i en 150 grader varm ovn, hvor det skal steget ca. 40 minutter pr. ½ kg. Dryp med tomatjuice, når kødet begynder at blive brunt.

Til lammet serveres en græsk salat (tomat, agurk, oliven og fetaost), brød og vin. Et overdådigt festmåltid.

Tips:

Det traditionelle påskemåltid i Grækenland består af spidstegt pattelam, farseret med risfyld, som er blandet med næsten alle former for indmad, hjerte, lever, brisler osv.





karakterer:
Opskriften er vist 15172 gange,
og udskrevet 186 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu