Ristede kalvebrisler i brødkrumme med grønsagsspaghetti

Ristede kalvebrisler i brødkrumme med grønsagsspaghetti, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebrisler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
600 g.kalvebrisler
 Brødkrumme fra 8 skiver sandwichbrød
2 æg
 Lidthvedemel
 Vindruekerne olie til stegning
4 gulerødder
1 courgette
200 g.spinat
1 fedhvidløg
15 g.smør
3 skalotteløg
0.5 dl.rødvinseddike
2 dl.rødvin
10 dl.brun fond
1 dl.portvin
 salt
 peber
2-3 tomater
 Persillestilk
 
Opskrift:
Brislerne klargøres og befries for sener. Skæres i 4 eller 8 passende flade stykker, ca. 1,5 cm i tykkelse. Brislerne lægges til side.

Brødkrummen fra sandwichbrødet skæres i små fine terninger, så ens som muligt. Det gør ikke noget at brødet er lidt tørt, det gør det kun lidt nemmere at skære.

Brissel stykkerne vendes i mel, pisket æg og herefter i de fine brødkrumme tern. Krydres med salt og peber. Steges gyldne i olie på en pande og lægges herefter på en plade eller i et ovnfast fad, de skal helst ikke berøre hinanden.

Lige inden serveringen bages de i en 180 grader varm ovn i ca. 12 min. alt efter tykkelse.

Grønsagsspaghetti:
De skrællede gulerødder og courgetten skæres i julienne eller lange fine spaghetti strimler. Gulerødderne pocheres hurtigt og sauteres sagte i olivenolie med courgette strimlerne. Smages til med salt og peber. Ved serveringen rulles grønsagsblandingen omkring en gaffel, og anrettes med lidt basilikum på toppen.

Stænglerne fjernes fra spinatbladene og de skylles grundigt i koldt vand ca. 3 gange så alt sand forsvinder. Smørret smeltes og et pillet fed hvidløg tilsættes under tilberedningen. Spinatbladene vendes i smørret og smages til med salt og peber. Spinaten er færdig lige inden bladene falder sammen - tilberedningstid ca. 2 min.

Sauce:
Skalotteløg snittes og tilsættes rødvins-eddike og reduceres næsten helt. Tilsæt rødvin og portvin og reducer 50%. Herefter kommes fond, tomater og per-sillestilk i saucen. Koges ned til der resterer ca. 1/2 l væske. Saucen koges op og tilsmages.

Anretning:
Spinaten lægges fint på tallerken i et lille bjerg, afdryppet for vand og smør. Den sprøde brissel stegt i brødkrumme og grønsagsspaghetti lægges ved siden af og saucen serveres som tilbehør, så brislen ikke bliver blød. Desuden kan man bruge alle sæsonens grøntsager, kartofler, ris eller pasta til denne ret.


karakterer:
Opskriften er vist 5584 gange,
og udskrevet 156 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu