Sauterede brissel-schnitzler

Sauterede brissel-schnitzler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebrisler

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
750 g.brisler
 
 Til kogning:
3 dl.vand
3 dl.tør hvidvin
2 skalotteløg
1 kvistfrisk timian eller 1 spsk. tørret
1 kvistfrisk løvstikke eller 1 spsk. tørret
1 tsk.salt
3-4 hvide peberkorn
 
 Til sautering
20 g.smør
 groft salt
 hvid peber
 
 Til sauce:
2 dl.brisselsuppe fra kogningen
30 g.smør
3 spsk.hvedemel
2 æggeblommer
 salt
 hvid peber
 lidtcitronsaft
 
 bladselleri/kartoffelgratin:
6 stilkebladselleri
500 g.kartofler
1 dl.hvedemel
3 dl.letmælk
2 spsk.smør
4 æggeblommer
 salt
 peber
 
Opskrift:
Brislerne lægges i koldt vand ca. 1 time før tilberedning.

Tag brislerne op af vandet. I en stor gryde bringes en kogelage af ingredienserne til kogelagen i kog. Brislerne lægges i og koger i ca. 10 minutter. Tag dem op af gryden og fjern hinderne. Lad brislerne køle af i køleskabet under let pres. (læg dem evt. i en skål, sæt en tallerken med mindre diameter end skålen oven på brislerne. På tallerkenen anbringes en anden skål ca. halvt fyldt med vand).

Hæld kogelagen gennem en si over i en anden gryde. Mål 3 dl. fra og gem til saucen. Resten bruges til gratinen.

bladselleri/kartoffelgratin:
Skær kogte kartofler og rene bladselleristilkene i ½ cm tykke skiver. Kog bladselleristykkerne møre i brisselsuppen i ca. 5 minutter. Tilsæt halvdelen af mælken og pisk resten af mælken sammen med hvedemelet i en skål og bland så blandingen gradvist i gryden sammen med de kogte bladselleri. Lad det koge 4-5 minutter.

Tag gryden af varmen og pisk 1 æggeblomme i ad gangen. Vend derefter kartoffelskiverne i og smag til med salt og peber. Fyld dernæst en smurt ovnfast form på ca. 2 l. og kom grydens indhold i. Sæt formen på en rist på den nederste ribbe i ovnen ved 175 grader C. Bag gratinen i ca. 50 minutter.

Brislerne, der har ligget i pres, skæres i ca. 1 cm tykke skiver. Skiverne sauteres et par minutter på hver side i smør på en stagepande og tages op. Kog panden af med lidt vand og gem stegeskyen til saucen.

I en gryde jævnes ca. 2 dl. af kogelagen med en smørbolle af smør og mel. Kom stegeskyen i og spæd evt. med lidt mere kogelage, så saucen får den rette konsistens. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft og server saucen til retten.





karakterer:
Opskriften er vist 7518 gange,
og udskrevet 135 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-03-16 13:16:40
hej hvad er brissel??+