frisk timian eller 1 spsk. tørret1 kvist frisk timian eller 1 spsk. tørret
1
kvist
frisk løvstikke eller 1 spsk. tørret1 kvist frisk løvstikke eller 1 spsk. tørret
1
tsk.
salt1 tsk. salt
3-4
hvide peberkorn3-4 hvide peberkorn
Til sautering Til sautering
20
g.
smør20 g. smør
groft salt groft salt
hvid peber hvid peber
Til sauce: Til sauce:
2
dl.
brisselsuppe fra kogningen2 dl. brisselsuppe fra kogningen
30
g.
smør30 g. smør
3
spsk.
hvedemel3 spsk. hvedemel
2
æggeblommer2 æggeblommer
salt salt
hvid peber hvid peber
lidt
citronsaft lidt citronsaft
Til gratin: Til gratin:
6
stængler
bladselleri6 stængler bladselleri
500
g.
kartofler500 g. kartofler
1
dl.
hvedemel1 dl. hvedemel
3
dl.
letmælk3 dl. letmælk
2
spsk.
smør2 spsk. smør
4
æggeblommer4 æggeblommer
salt salt
peber peber
Opskrift:
Brislerne lægges i koldt vand ca. 1 time før tilberedning.
Tag brislerne op af vandet.
I en stor gryde bringes en kogelage af ingredienserne til kogelagen i kog.
Brislerne lægges i og koger i ca. 10 minutter.
Tag dem op af gryden og fjern hinderne.
Lad brislerne køle af i køleskabet under let pres.
(læg dem evt. i en skål, sæt en tallerken med mindre diameter end skålen oven på brislerne.
På tallerkenen anbringes en anden skål ca. halvt fyldt med vand).
Hæld kogelagen gennem en si over i en anden gryde.
Mål 3 dl. fra og gem til saucen.
Resten bruges til gratinen.
Skær kogte kartofler og rene bladselleristængler i ½ cm tykke skiver.
Kog bladselleristykkerne møre i brisselsuppen i ca. 5 minutter.
Tilsæt halvdelen af mælken og pisk resten af mælken sammen med hvedemelet i en skål og bland så blandingen gradvist i gryden sammen med de kogte bladselleri.
Lad det koge 4-5 minutter.
Tag gryden af varmen og pisk 1 æggeblomme i ad gangen.
Vend derefter kartoffelskiverne i og smag til med salt og peber.
Fyld dernæst en smurt ovnfast form på ca. 2 l. og kom grydens indhold i.
Sæt formen på en rist på den nederste ribbe i ovnen ved 175 grader C.
Bag gratinen i ca. 50 minutter.
Brislerne, der har ligget i pres, skæres i ca. 1 cm tykke skiver.
Skiverne sauteres et par minutter på hver side i smør på en stagepande og tages op.
Kog panden af med lidt vand og gem stegeskyen til saucen.
I en gryde jævnes ca. 2 dl. af kogelagen med en smørbolle af smør og mel.
Kom stegeskyen i og spæd evt. med lidt mere kogelage, så saucen får den rette konsistens.
Smag til med salt, peber og lidt citronsaft og server saucen til retten.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(1 stemmer)
Opskriften er vist 6611 gange, og udskrevet 97 gange.
Kommentarer
- 2010-03-16 13:16:40 hej hvad er brissel??+
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider